slideshow 1

 

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj felhívása

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2017/2018. tanév 2. félévben meghirdeti a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat.

A Kormány által alapított ösztöndíj célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek.

Az ösztöndíjprogramban való részvétel feltételei: adott tanévi félévben be nem töltött 35. életév, magyarországi felsőoktatási intézményben felsőfokú végzettség és szakképzettség megszerzésére irányuló aktív hallgatói jogviszony, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban aktív egyesületi tagság, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban a magyar nemzeti válogatott keretben való tagság, a hallgatói jogviszony fennállása alatt kiemelkedő, olimpiai/paralimpiai versenyszámban, felnőtt korcsoportban nemzetközi éremszerzési esélyre jogosító sportteljesítmény, a pályázat benyújtásának időpontjában a pályázó nem áll a sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004. (III.12.) Korm.rendelet alapján sportfegyelmi eljárás vagy a doppingellenes tevékenység szabályairól szóló 43/2011. (III.23.) Korm.rendelet alapján doppingfegyelmi eljárás hatálya alatt, a pályázat benyújtásának időpontjában a pályázó nem áll a sportról szóló 2004. évi I. törvényben meghatározott jogerős eltiltás vagy kizárás hatálya alatt.

Az érvényes jelentkezéshez valamennyi feltétel megléte szükséges.

A jelentkezési (postára adási) határidő: 2018. február 20.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét az alábbiakban letölthető, mellékelt dokumentumok figyelmes elolvasására és a jelentkezés során az abban foglaltak betartására!

Az ösztöndíj-felhívás további részleteit az alábbi dokumentumok tartalmazzák:

> Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj felhívása

> Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj jelentkezési lap

> Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj jelentkezési útmutató

 


 

2016, Nyiregyhaza