slideshow 1

Itt a helyed! Karriernap és állásbörze a Nyíregyházi Egyetemen (programok)

A Nyíregyházi Egyetem a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával együttműködve 2019. május 14-én (kedden) 10:00 és 15.00 óra között rendezi meg 14. Karriernapját és állásbörzéjét az intézmény „A” épületében. Az esemény belépődíj nélkül látogatható.

A több mint húsz hazai kiállító, több tucat állásajánlattal, tanácsadással, tájékoztatóval várja a vendégeket. Próbainterjúkon és karriertanácsadáson is részt vehetnek a vendégek, a színpadon szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, cégbemutatókkal kívánnak a szervezők segíteni, tanácsot adni az álláskereső fiataloknak és a munka világába visszatérni vágyó idősebbeknek is. – tájékoztatott Halkóné dr. Rudolf Éva a Nyíregyházi Egyetem Igazgatási és Humánpolitikai Központjának központvezetője.

Az esemény kísérőprogramjai: (Bessenyei Aula, nagyszínpad) 10:00 Megnyitó, köszöntő beszédek. 10:30 Turisztikai fejlesztések Nyíregyházán címmel szakmai kerekasztalbeszélgetésre kerül sor. 11:30 Előadások és szakmai bemutatók, tanácsadások, tematikus előadások és játékok, nyereményekkel a rendezvény színpadján.

Folyamatos programok a Bessenyei Aulában: próbainterjúk, karrier-tanácsadás; nemzetközi ösztöndíjak, Erasmus+ és Campus Mundi ösztöndíjak; duális képzési sarok (tájékoztatók, beszélgetések); katonai bemutatók, toborzás; idegennyelvi tesztek kitöltése, nyelvtanulási tréning; LEGO bemutató, játékok, nyeremények; Önéletrajz-írási tanácsadás, játékok; jogi tanácsadás (munkajogi tájékoztatás); mentálhigiénés tanácsok; karrierépítési tanácsadás. Játékos tesztek és értékes nyeremények.

 

PROGRAMOK:

 

Nyíregyházi Egyetem Bessenyei Aula

 

 

10:00 Megnyitó és köszöntő beszédek

Vassné dr. Figula Erika, rektor (Nyíregyházi Egyetem)

Dr. Kovács Ferenc, polgármester (Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala)

Seszták Oszkár, elnök (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés)

Román István, kormánymegbízott (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)

 

 

10:20 / Aerobic bemutató / közreműködnek a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Aerobic Diákolimpiai-bajnok) diákjai, felkészítő tanár: Takácsné Gál Krisztina

 

 

10:30 Kerekasztalbeszélgetés

Turisztikai fejlesztések Nyíregyházán

Beszélgetőpartnerek:

Furkóné Szabó Marianna, ügyvezető, TDM menedzser (Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.); Fekete Gyula, igazgató (Hunguest Hotel Sóstó); Krivács András, elnök (Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség); Dr. Magyar Zoltán, szakfelelős, turisztika-vendéglátás szak (Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézet);

A beszélgetést moderálja: Tarczy Gyula főszerkesztő (Nyíregyházi Televízió)

 

 

11:30 Tankolj fel tippekkel, startolj a LinkedIn-nel! (LinkedIN Workshop) (’30) / előadó: Kokkonen Mónika, kirendeltség-vezető, Int-Solution Kft.

 

Mire jó a LinkedIn? Hogyan lehet állást találni LinkedIn-nel? Hogyan vadásszák a toborzók a tehetségeket a LinkedIn-en?Milyen a jó profil és mit jelent a LinkedIn-etikett?

A LinkedIn nem bizalmi hálózat, hanem egy globális méretű, ingyenes adatbázis, a rekrúterek legbőségesebb vadászmezeje, a szakmai önfejlesztés kifogyhatatlan tárháza, az üzleti élet gigantikus játszótere. Kokkonen Mónika és tanácsadó munkatársai naponta hajtanak fel erre a virtuális szakmai szupersztrádára azért, hogy kapcsolatba kerülhessenek olyan tehetséges fiatalokkal, akik álmaik állását keresik éppen.

 

Kokkonen Mónika a délután folyamán LinkedIN Workshopot tart, melyre a Nyíregyházi Egyetem facebook oldalán található linken kell regisztrálni. Kérjük a jelentkezőket hozzanak magukkal laptopot is.

 

 

12:00 / Karrierépítés - És mennyi lesz a nyugdíjad? / előadó: Antal Péter Tamás - Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt, üzleti vezető

 

A most pályát választó generáció előtt korábban nem látott kihívások állnak. Többek között említhetem a robotizáció egyelőre nem látható hatásait; a munkahely, mint fogalom újradefiniálását; és nem utolsósorban az öngondoskodás többé meg nem kerülhető szerepét a nyugdíjas évek tervezésekor. Egyelőre megváltozni nem látszó demográfiai folyamatokkal a háttérben egy munkába álló Fiatalnak amellett, hogy "Mennyi lesz a fizetésem?" immár azt a kérdést is fel kell tennie: "Mennyi lesz a nyugdíjam?"

 

 

12:45 / Kiállítók előadásai, cégbemutatók

 

 

13:00 / Fizika Show a színpadon / Dr. Beszeda Imre, fizikus (Nyíregyházi Egyetem)

 

 

13 :30-14:00 / Kettős karrier a sportban / Sport és karrier, tanulás és egészséges életmód / Sporttalkshow a színpadon a Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézetének oktatóival, hallgatóival, bajnokaival

 

Miért érdemes a Nyíregyházi Egyetemen sportszakos hallgatónak lenni?

A Nyíregyházi Egyetem Testnevelő tanár, Edző, valamint Sport és rekreáció szervező szakjaira jelentkező hallgatók jelentős része országosan elismert eredményekkel rendelkező sportoló. A teljesség igénye nélkül, néhány név: hallgatóink között tudhatjuk Helebrandt Máté gyaloglót, Kovács Richárd ökölvívót, Karczub Zalánt, aki Kyokushin Karate sportágban nemzetközileg jegyzett sportoló, Szikszai Norbert dobó atlétát, és Szurovcsják Ivett úszót is. Számukra nagyon fontos, hogy a tanulmányaikat össze tudják hangolni az edzéslátogatással, edzőtáborokkal, versenyekkel.

Az élsportban tevékenykedő hallgatóknak lehetőségük van egyéni tanrendben végezni tanulmányaikat, és részt vehetnek mentor programban, ezzel is segítve a sport és tanulmányi kötelezettségeik teljesítését. Mindemellett az Egyetem rendszeres sportösztöndíjjal támogatja a versenyszerűen sportoló hallgatóinkat.

 

 

14:00-14:30 / Mediball bemutató a Magyar Mediball Egyesület szervezésében

 

 

14:30 / A program szakmai zárása, elismerések átadása

 

 

 

Kisérőprogramok: 10:00-15:00, NyE, Bessenyei Aula

 

karriertanácsadás, karrier-kávézó, LinkedIN workshop, CV írás, nyelvi tesztek, próbainterjúk, életmód-tanácsadások, játékok, nyeremények…

 

 

Kiállítóink:

 

Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. / COLOPLAST / ContiTech Magyarország Kft. / Család és KarrierPONT Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala / Diehl Aviation Hungary / HÜBNER-H KFT. / HVG Kiadó Zrt. / INT Solution Kft. – Karrier Kávézó / Karrier Szakmai Diáksegítő Egyesület / LEGO Manufacturing Kft. / Magyar Honvédség / Magyar Mediball Egyesület / Móricz Zsigmond Színház / Nyíregyházi Egyetem Idegen nyelvi Idegen Nyelvi Vizsgáztató és Oktató Csoport / Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Csoport (magyarországi és nemzetközi ösztöndíjak, Erasmus+ program) / Nyíregyházi Egyetem Duális Képzési Sarok / Nyíregyháza MJV Város – TDM Iroda / OTP Bank Nyrt. / RB Szolgáltató Központ Kft. (Raiffeisen Bank) / Sematic - Wittur Hungária Kft. / Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és lparkamara / Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal / Szatmári Konzervgyár Kft. / ÁllásStart Magyarország

 

 


 

2016, Nyiregyhaza