slideshow 1

Drónok a jövő tudományának fejlesztéseiben

2017. június 1-jén a Nyíregyházi Egyetemen rendezték meg a Magyar Tudományos Akadémia Területi Bizottság Műszaki Szakbizottsága és a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézete szervezésében a Műszaki Tudomány az Észak-kelet Magyarországi Régióban 2017 című konferenciát.

Az eseményen a Nyíregyházi Egyetem oktatói és szakemberei mellett Debrecen, Kecskemét és Miskolc felsőoktatási intézményeinek oktatói és hallgatói előadások és workshopok keretében mutatták be a műszaki terület legfrissebb kutatási eredményeit. Szakmai egyeztetések folytak többek között az energetika, az informatika, a gyártástechnológia és a repüléstudomány innovációiról. Ezek a kutatások nemcsak elméletben, hanem a gyakorlati életben is fontosak, szorosan kapcsolódnak a napi ipari fejlesztésekhez, munkához, kutatásokhoz, a technikai korszerűsítéshez is.

 

  

  

    

Mint a konferencián elhangzott a műszaki területen elvégzett kutatások eredményeit az ipar közvetlenül is alkalmazza. Az ipari megbízások alapján az egyetemek és a vállalatok közös munkái alapján kerül sor egy-egy szakmai eredmény elérésére, és azt közvetlenül tudják már a cégek használni, alkalmazni – emelte ki beszédében a DAB Műszaki Szakbizottságának elnöke, dr. Ráthy Istvánné.

Dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem intézetigazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy a negyedik ipari forradalom gyakorlatilag a számítástechnikai módszerek és alkalmazások, valamint a gyártástechnikai módszerek és alkalmazások, a gyártástervezés, a gyártás összefonódása a jövőben egy új technológia megalkotását jelenti. A konferencia szakemberei megosztották egymással új kutatási eredményeiket, a jövő műszaki tudományos fejlesztéseinek ötleteit.
Az eseményen jelen volt Jászai Menyhért alpolgármester is, aki beszédében hangsúlyozta, az egyetem és Nyíregyháza város közös érdeke, hogy a megyebeli, a városbeli fiatalok a régióban tanulhassanak tovább, magas színvonalú képzéseken vehessenek részt, kutathassanak, és majdan Nyíregyházán találjanak munkalehetőséget.

A szekcióüléseken olyan aktuális témákról is szó esett, mint a drónok alkalmazási területei vagy a 3D nyomtatás, de akár a gépészet, az informatika és energetika innovációiról is képet kaphattak a résztvevők.

www.nye.hu / www.nyiregyhaza.hu

 


 

2016, Nyiregyhaza