slideshow 1

Elvitték a kupát a Nyíregyházi Fõiskoláról

Az idén is megrendezték a hagyományos Sóstó Kupa felkészülési kosárlabdatornát, amelyen ezúttal férficsapatok léptek a színre. A Nyíregyházi Fõiskola csarnokában az NB II-es hazaiak mellett Nagykállói KE és Nyíregyházi KS lépett fel, a negyedik résztvevõ a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Válogatott volt.

Nyitásként a fõiskolások a Nyírsuli egyletével mérkõztek meg. Szoros mérkõzésen végül a házigazdák gyõztek és kerültek elsõként a döntõbe. A következõ találkozót a Nagykálló és a Megyei Válogatott játszotta 12 órától, ahol a kállóiak fölényes gyõzelemmel kerültek be a kupa sorsáról döntõ fináléba. A bronzmérkõzésen a Nyírsuli együttese aratott sikert a Megyei csapat felett.

Kevés hiányzott a bravúrhoz

A délutáni döntõben Nagykálló és a Nyíregyházi Fõiskola csaphatott össze. A találkozón végig kiegyenlített küzdelem folyt, s csak a második félidõ végére tudott ellépni a fõiskola csapata. Öt perccel a mérkõzés vége elõtt még öt ponttal vezettek a Hegedûs-tanítványok, ám a kállóiak kemény védekezése, s a távoli kísérletek eredményességének köszönhetõen hat ponttal legyõzték a fõiskola csapatát. Ezzel a Nagykállói KE elvitte a kupát a Nyíregyházi Fõiskoláról.

- Balogh Gyula - Bíró Zsolt -

 


 

2016, Nyiregyhaza