slideshow 1

 

Eötvösös zongorista kisdiák sikere Bukarestben

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei tanévben is meghívást kapott az Eötvös Gyakorlóiskola arra az ifjú és tehetséges zongorázni tanuló diákok számára életre hívott zongoraversenyre, amelyet Bukarestben, Románia fővárosában rendeztek meg.

A „Kis virtuózok” elnevezésű, nagy múltra visszatekintő, s több különböző korcsoportban lebonyolított zongoraversenyt 2018. május 19-én, szombaton rendezték meg Bukarestben.

A résztvevők ifjú zongorista tehetségek hat és tizennyolc éves kor közötti fiatalok voltak, közel 174-en Bukarest és Románia 24 művészeti iskolájából valamint 17 más ország - köztük például Ausztria, Németország, Spanyolország, Olaszország és Kína - iskoláinak, zeneiskoláinak képviseletében.

Magyarországot, egyben Nyíregyházát, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 5/B osztályos tanulója, Telekfi Gergő képviselte. Gergő szépen és igen eredményesen szerepelt, hiszen a hatalmas mezőnyben kategóriájában a megosztott 2. helyet szerezte meg az ott előadott műsorával.

A távolság és utazás szempontjából is igen komoly kihívást jelentő programra az Eötvös Gyakorlóiskola versenyzőjét az intézmény vezetője és két pedagógusa (Dr. Komáromi István, Molnár Ágnes és Opre Edina Irén) kísérte el.

 

 

(Molnár Ágnes, Dr. Komáromi István)

 


 

2016, Nyiregyhaza