slideshow 1

Külföldi tapasztalatszerzések bővítése a cél – Erasmus konferencia volt az egyetemen

Nemzetközi Erasmus+ napokat és konferenciát szervezett a Nyíregyházi Egyetem május 8-10 között. Külföldi előadókkal, szakemberekkel népszerűsítették az Erasmus+ és a Campus Mundi programokat a hallgatók és az oktatók közében. A rendezvény szervezőinek az volt a célja, hogy hagyományt teremtve bővítse a nemzetközi kapcsolatrendszerét és a jövőben nemzetközi nyári egyetemet szervezzen.

A 2017. május 8-10. között első ízben megrendezésre került Erasmus+ International Days - Education Without Borders című rendezvény a Nyíregyházi Egyetemet és az ERASMUS+ programot népszerűsítette angol és magyar nyelvű előadásokkal és interkulturális tréninggel. Az Erasmus+ programban a Nyíregyházi Egyetem fő célkitűzései a külföldi partnerintézményekkel való együttműködések fejlesztése, új partneregyetemek keresése, valamint közös nemzetközi képzések kifejlesztésének előkészítése. A program további célja, hogy a nemzetközi együttműködési lehetőségeket bemutassa a jelen lévőknek, a Nyíregyházi Egyetem oktatóinak, hallgatóinak, dolgozóinak és a meghívott vendégeknek. A rendezvény angol és magyar nyelvű előadásokkal várta az érdeklődőket.

   

 

2017. május 8-án, hétfőn, az angol nyelvű előadások napján Nagyné Dr. Schmelczer Erika köszöntőjét követően Christine Demaecker, a Brüsszeli ULB Egyetem munkatársa tarott előadást Student Mobility for the Translation and Interpretation Curriculum címmel, ez után Dr. Jean Gomez, a Brüsszeli ULB Egyetem oktatója Erasmus - A revolution in Universities? A personal experience címmel izgalmas tényekkel vázolta fel a projekt előnyeit, elmúlt évtizedeit. A nap második felében Dr. Hamburg Andrea, a Nagyváradi Egyetem oktatója Cultural Differences - Important Variables in International Relations címmel tarotta meg előadását, majd Dr. Takács Tamara, Nyíregyházi Egyetem oktatója beszélt saját kutatási eredményeiről Education mobility in the border area címmel.

 

2017. május 9-én, kedden, a magyar nyelvű előadások napján Késmárki Krisztina, Nyíregyházi Egyetem munkatársa mutatta be a 30 éves az Erasmus+ program történetét, illetve a Nyíregyházi Egyetemen mobilitási fejlesztéseiről adott tájékoztatást. Dudás Éva, az intézmény Erasmus koordinátora Az Erasmus+ mobilitási programok működése a Nyíregyházi Egyetemen címmel tartotta meg tájékoztatását. Meghívott előadóként Kátai Henrietta, a Szent István Egyetem munkatársa A nemzetköziesítés eredményei a Szent István Egyetemen címmel saját tapasztalatairól beszélt, végezetül Dr. Páy Gábor, Nyíregyházi Egyetem oktatója a Mobilitást elősegítő partneregyetemek az Erasmus+ és CEEPUS programokban címmel tartott előadást.

 

 


 

2016, Nyiregyhaza