slideshow 1

Csatlakoztunk az #ErasmusDays programsorozathoz!

Az Erasmus Napok keretében 1300 különböző programot szerveztek 2018. október 12-13-án a világ mintegy 37 országában. Magyarországon 21 városban várták az érdeklődőket előadásokkal, workshopokkal, hogy megmutassák az Erasmus+ program sokszínűségét.

A program keretén belül a Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központ Nemzetközi Kapcsolatok Csoportja 2018. október 12-én pénteken megszervezte a Mobility Café elnevezésű rendezvényét, amelynek általános célja a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak tájékoztatása az Erasmus+, és Campus Mundi ösztöndíjprogramok által nyújtott lehetőségekről, valamint a diákok ösztönzése a mobilitási tevékenységekben való részvételre.

A rendezvény során először Dudás Éva Erasmus koordinátor tartott általános tájékoztatót a Nyíregyházi Egyetem külföldi partnerintézményeiben elérhető hallgatói és dolgozói ösztöndíj lehetőségekről.

A Mobility Café második részében a mobilitási programokkal kapcsolatos hallgatói élménybeszámolók következtek: először Buckó Alex a Nyíregyházi Egyetem rajz-és vizuáliskultúra tanár, és angol nyelv és kultúra tanár szakos hallgatója tartott élménybeszámolót a lengyelországi tapasztalatiról, majd Mazlum Tekin törökországi cserediák mutatta be hazáját és a küldő egyetemét, a Bülent Ecevit Egyetemet. A program zárásaként Craig Austin, a Nyíregyházi Egyetem angol nyelvi lektorának kulturális előadása következett.

A jó hangulatú összejövetel a korábbihoz hasonlóan kötetlen, beszélgetős formában konzultációs lehetőséggel fejeződött be. A szervezők a rendezvény folytatását és a témával kapcsolatban további előadók felkérését tervezik a jövőben.

Az Erasmus+ és Campus Mundi programokról további információk a Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Csoport weblapján érhetők el (nye.hu/international) valamint minden hallgató kérdéseivel személyesen is keresheti a Nemzetközi Kapcsolatok Csoport munkatársait az egyetem Hallgatói Szolgáltató Központjában („A” épület 27-es iroda).

 


 

2016, Nyiregyhaza