slideshow 1

 

Több elsős az egyetemen: felvételi eredmények és pótfelvételi

A Nyíregyházi Egyetem nagy sikerként könyveli el azt, hogy az idén több hallgató nyert felvételt az intézménybe, mint tavaly, összesen 1133 egyetemista kezdheti meg tanulmányait. Közülük 928-an állami ösztöndíjas formában. Nagy örömünkre nőtt a nappali képzésre felvettek létszáma. - tájékoztatott dr. habil. Minya Károly oktatási rektorhelyettes a Nyíregyházi Egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

 

4 felsőoktatási szakképzési, 19 alapképzési és 1 mesterképzési szakot indít az egyetem. A Nyíregyházi Egyetemen a pedagógusképzés teljes palettáját betöltik a felvett hallgatók: csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, tanító és tanár szakosok tanulhatnak a nyíregyházi campuson. Ők jelentős hányadát teszik ki a felvett hallgatóknak, a 38 százalékát. Az utóbbiak, a nappali osztatlan tanár szakosok 12 szakpárban, míg a diplomára épülő tanári mesterképzés levelezős egyszakosai 11 szakon folytathatják tanulmányaikat.

 

2019-ben az alapszakok voltak a legnépszerűbbek, a következők: az óvodapedagógus szak, a gazdálkodási és menedzsment szak, valamint a programtervező informatikus. Ugyanakkor szép számmal kerültek be jelentkezők a mezőgazdasági mérnöki és a sport- és rekreációszervezés alapszakra. Az osztatlan tanári szakok közül a testnevelő tanár, a történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára, az angol nyelv és kultúra tanára, valamint közgazdásztanár szak volt a legkeresettebb.

 

 

Indul a pótfelvételi eljárás, és lehet jelentkezni a szakirányú továbbképzésre

 

 

A sikeres általános felvételi eljárásnak köszönhetően az idei pótfelvételi eljárás során számos szakot tudunk kínálni az érdeklődőknek. Jelentkezni – a korábbi évekhez hasonlóan – kizárólag elektronikus formában lehet a www.felvi.hu honlapon. Határidő: 2019. augusztus 7. Először indítjuk a műszaki felsőoktatási szakképzést, ahová várjuk azokat a diákokat, akik eddig nem nyertek felvételt, illetve most döntötték el, hogy továbbtanulnak. 

 

Várjuk a jelentkezését azoknak is, akik már rendelkeznek diplomával. Az egyetem által kínált szakirányú továbbképzéseken műszaki, gazdasági és pedagógiai képesítésüket bővíthetik. Már fogadja az intézmény a jelentkezéseket. A szakirányú továbbképzésekre szóló jelentkezési határidő: 2019. augusztus 23. Ezekről is bőséges információ található az egyetem honlapján: www.nye.hu

 


 

2016, Nyiregyhaza