slideshow 1

In memoriam Dr. Boros László

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Boros László a Nyíregyházi Egyetem Turizmus és Földrajztudományi Intézet jogelődjének nyugalmazott főiskolai tanára 2021. február 28-án, életének 84. évében elhunyt. Búcsúztatására 2021. március 6-án, szombaton 14:00 órakor, kerül sor a tokaji temetőben.

A Nyíregyházi Egyetemen keresik az ország legjobb vegyészjelöltjeit

A Nyíregyházi Egyetem Környezettudományi Intézetében rendezik meg 2021. március 4-én (csütörtökön) az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny középdöntőjét. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkező 9. és 10. osztályos versenyzők elméleti tudásukról számolnak be a 9. és 10. osztályos tananyagra épített feladatokon keresztül. A megmérettetésben számítási feladatok is lesznek, amelyek a diákok gyakorlati tudását is tesztelik. A legjobbak az országos döntőbe jutnak, melyet a tervek szerint még ebben a tanévben Debrecenben tartanak - tájékoztatott Dobróné dr. Tóth Márta, a Nyíregyházi Egyetem Környezettudományi Intézetének intézetigazgatója.

Az esemény plakátja itt tekinthető meg:
https://www.irinyiverseny.mke.org.hu/images/letoltesek/2021/mke_irinyi_p...

Sikeresen működik az egyetemi Technológia- és Tudástranszfer Iroda

SAJTÓKÖZLEMÉNY - A Nyíregyházi Egyetem az alkalmazott tudományok egyetemeként képzési, kutatási, valamint harmadik missziós tevékenységként társadalmi feladatokat lát el. Kutatási profilját az alkalmazott kutatásai határozzák meg informatikai, agrár és műszaki, pedagógusképzési, valamint természet- és társadalomtudományi területen.

Egyetemi tanári kinevezés

A köztársasági elnök 51/2021. (II.9.) KE határozatában 2021. március 1. napjával egyetemi tanárrá nevezte ki Vassné dr. habil. Figula Erika rektor asszonyt - tájékoztatott az intézmény a Nyíregyházi Egyetem Igazgatási és Humánpolitikai Központja.

A kinevezéshez ezúton is gratulálunk!

Kapcsoljuk a Nyíregyházi Egyetemet...

Kapcsoljuk a Nyíregyházi Egyetemet... címmel új online videósorozatot indított a Nyíregyházi Egyetem. A rövid, egyes tudományterületeket, vagy kutatási témákat népszerűsítő és bemutató előadások célja, hogy segítsék és kiegészítsék, színesítsék a középiskolai online oktatást, egyúttal bemutassák a Nyíregyházi Egyetem oktatóinak munkáját, a nézők megismerkedhessenek az intézménnyel és szakjaikkal is.

 


 

2016, Nyiregyhaza