slideshow 1

Hadisírok gondozására várják a hallgatók jelentkezését

A Magyar Honvédség kötelékében szolgáló Kertész József százados kezdeményezésére, Farkas Gábor századossal együttműködve a Nyíregyházi Egyetem oktatóinak és hallgatóinak segítségével, együttműködés keretében a jövőben a világháborús hadisírok gondozását szeretnék felvállalni.

Kertész József százados úr, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1. és 2. világháborús hadisírok felkutatásával, feltárásával és lajstromba szedésével foglakozik, elsősorban a hadisírok gondozásába szeretné bevonni az egyetem elsősorban történelem szakos hallgatóit, de a programhoz, a kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.

A későbbiekben a programban résztvevő szakemberek az 1. és 2. világháborús hadisírok felkutatásával (így az egyes települések tekintetében feltérképezve azokat), illetőleg hadifoglyok névsorainak elkészítésével, értékelésével kapcsolatos szakdolgozati témákat, illetőleg a feldolgozandó forrásokon túlmenően szakirodalmakat is tudnak ajánlani hallgatóinknak.

A későbbiekben egy előre egyeztetett időpontban a Kertész József és Farkas Gábor előadást és tájékoztatót tart majd az érdeklődő hallgatók és oktatók számára, várhatóan 2017. május 22-én (hétfőn) 10:00-órától. Az esemény pontos időpontját és helyszínét a Nyíregyházi Egyetem honlapján is közzétesszük.

 


 

2016, Nyiregyhaza