slideshow 1

Kiírták a pályázatot - nyíregyházi lakosok pályázhatnak

Újra pályázatot ír ki a Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány Kuratóriuma. A támogatást egyetemisták és fõiskolások kaphatják, meg feltéve ha pályáznak.

A közalapítvány immáron új elnökével várja a beérkezõ pályázatokat március 9-ig. A kuratórium kér mindenkit, hogy akik 2006 októberében már kaptak támogatást, azok ne nyújtsanak be újra kérelmet, mert a szükös anyagi feltételek mellett nem lehetnek bõkezûek.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a közalapítvány  a városi költségvetésbõl kétmillió forintot kap évente, ehhez még a különbözõ támogatások, illetve az adózok egy százalékos felajánlása jelenti a bevételi forrást.

Az egyszeri támogatás elnyeréséhez fontos, hogy a pályázó legalább öt éve nyíregyházi lakos legyen, de az már nem feltétel, hogy itt is tanuljon. Az összeg mértéke annak függvényben elemkedik, hogy kinek milyen a szociális háttere, illetve a tanulmányi átlaga.

A pályázathoz mellékelni kell a lakcím igazolást, az iskola-látogatási igazolást, a tanulmányi eredményt dokumentáló irat, tehát a leckekönyv másolatát.

A pályázatok postára adási határideje március 9, és csak a postai úton eljutatott kérelmeket fogadják el. A kuratórium fenntartja azt a jogát, hogy a szociális körülményeket helyszíni látogatás során ellenõrizze, a döntést követõen pedig írásban értesítik a pályázókat az eredményrõl.

 


 

2016, Nyiregyhaza