slideshow 1

 

Kínai felsőoktatási intézménnyel írt alá együttműködési megállapodást a Nyíregyházi Egyetem

A Nyíregyházi Egyetem öttagú delegációja (dr. Kovács Zoltán általános rektorhelyettes, Ferencziné dr. Ács Ildikó oktatási rektorhelyettes, dr. Minya Károly, a Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet igazgatója, Dudás Éva, a Nemzetközi Kapcsolatok Csoport ügyvivő szakértője, valamint Megyesi Zoltán, a Hallgatói Szolgáltató Központ vezetője) Kínába látogatott a Tiencsini Idegen Nyelvi Egyetemre 2018. november 12–16 között.

A nyíregyházi intézmény az Európai Nyelvek és Kultúrák Karától kapott meghívást együttműködés kialakítására. A két éve alapított tiencsini Magyar Tanszéken Ferencziné dr. Ács Ildikó a magyar zenekultúráról, dr. Minya Károly a magyar nyelv jellemzőiről, illetve jelen állapotáról tartott előadást mind a tanároknak, mind a hallgatóknak. Dr. Kovács Zoltán vezetésével szakmai együttműködésről és hallgatói csereprogramokról történtek egyeztetések, majd a küldöttség programját a rektorral folytatott tárgyalás zárta. Ennek keretében együttműködési megállapodás aláírására került sor.

 

Fotó: Magánarchívum / A képen: Együttműködési megállapodás aláírása. Ferenciné dr. Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese, valamint Fachun Chen PhD, a Tiencsini Idegen Nyelvi Egyetem rektora

 


 

2016, Nyiregyhaza