Az agresszió jelenségvilága, az iskolai agresszió kezelése / pedagógus továbbképzés

A Nyíregyházi Egyetem Az agresszió jelenségvilága, az iskolai agresszió kezelése című 60 órás akkreditált pedagógus-továbbképzést indítja.

A program célja, hogy megismertesse a tanfolyam résztvevőit az iskolában előforduló konfliktushelyzetekkel, a gyermekek egymással és tanáraikkal szembeni agressziójának lehetséges etiológiai, fejlődés-lélektani, kulturális okaival.
A résztvevők ismerkedjenek meg az iskolai agresszióban résztvevők (áldozatok, támadók, agresszív áldozatok és szemlélők) pszichés állapotával, bennük zajló folyamatokkal, az agresszió következményeivel. Ismerjék meg a média agresszió személyiségfejlődésre gyakorolt hatásait. Tanulják meg a hétköznapi gyakorlatban is jól alkalmazható konfliktuskezelési, agressziókezelési és hatékony kommunikációs módokat. Ismerjék meg más országokban alkalmazott preventív lehetőségeket.
Strukturált feladatokkal, esetmegbeszéléssel fejlesszék a tudatos problémakezelésüket, hogy képesek legyenek az agresszív gyerekek problémájának kezelésére, a közösségbe való beillesztésükre.

Indítási engedély száma: 82/24/2012
A program szakmai irányítója: Vassné dr Figula Erika, PKK dékán, főiskolai tanár

A továbbképzés ajánlott közoktatási, gyermekvédelmi és szociális intézmények pedagógusai, tanítói, szociálpedagógusai, pszichológusai részére

A továbbképzés teljesítésének követelménye: esettanulmány készítése + záró-teszt
A követelmények teljesítésének igazolása: a Nyíregyházi Egyetem által kibocsátott tanúsítvány.

Részvételi díj: 50 000 Ft +10% regisztrációs díj
Csoportindítás feltétele: megfelelő számú jelentkező.

Kérem, szíveskedjék a képzési, továbbképzési lehetőségrõl kollégáit tájékoztatni.
A jelentkezésről, valamint a képzésekkel kapcsolatos bővebb információkról munkatársunknál, Élesné Asztalos Zsuzsánál érdeklődhetnek (42/599-421).
Amennyiben a kurzuson az Ön kollégája részt kíván venni, kérjük, a mellékelt jelentkezési lapon szíveskedjék azt intézetünknek jelezni.

A jelentkezés folyamatos! Megfelelő csoportlétszám esetén indulnak a kurzusok.

(A jelentkezési lap a elesne@nyf.hu e-mail címre elektronikusan is beküldhető, és a diploma fénymásolat az első konzultáción beadható).

A jelentkezési lap ide kattintva tölthető le (word formátumban).