slideshow 1

Kosaras MEFOB-sikerünk

A Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabdacsapata (képünkön) kiváló eredményt ért el a 2017/18-as Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság döntőjében. A keleti csoport megnyerése után, a Nyíregyházi Egyetem csapata a Soproni Egyetem kosarasait a négyes döntőbe kerülésért mind a két mérkőzésen meggyőző játékkal győzték le.

Május 13-15-én Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csarnokában rendezték meg a négyes döntőt, ahol az előzetes eredményeket figyelembe véve szép reményekkel várta csapatunk a mérkőzéseket. Szellemes és ponterős játékkal mutatkoztak be a budapesti ellenfelük ellen, ahol azok a játékosok is lehetőséget kaptak, akik a következő mérkőzéseken kevesebbet szerepeltek.Sajnos a Miskolci Egyetem csapata ellen kevésbé voltak ponterősek, így egy küzdelmes mérkőzésen, szoros csatában alul maradtak.

A harmadik mérkőzés előtt a keresztbeverések miatt már biztos volt, hogy nem lehetnek bajnokok, és a második helyezésért küzdöttek a tavalyi bajnok TFSE csapatával. Kiváló, szikrázó összecsapásokkal tarkított mérkőzésen sikerült nyerniük, és így az egyetem hallgatói az eddigi legjobb eredményüket elérve ezüstérmet szereztek.

A döntő rangját emelte, hogy mind a négy csapatban a kezdő játékosok NBI/B-ben játszanak, így nagyon élvezetes, izgalmas és színvonalas mérkőzéseket láthatott a közönség.

A csapat mérkőzései: 1. forduló: Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület - BME-MAFC 83-62, 2. forduló: Miskolci Egyetem - Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület 87-81, 3. forduló: TFSE - Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület 65-86.

A csapat edzői: Hegedüs Ferenc és Oláh Zoltán

 


 

2016, Nyiregyhaza