slideshow 1

Mobility Caféra várták a hallgatókat

Előtted a világ! Legyél Erasmus és Campus Mundi polgár! - ezzel a mottóval tartották az idei tanév első Mobility café rendezvényét a Nyíregyházi Egyetemen.

A Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központ Nemzetközi Kapcsolatok Csoportja 2018. szeptember 25-én kedden ismét megszervezte a Mobility Café elnevezésű rendezvényét, amelynek általános célja a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak tájékoztatása az Erasmus+, és Campus Mundi ösztöndíjprogramok által nyújtott lehetőségekről, valamint a diákok ösztönzése a mobilitási tevékenységekben való részvételre.

A rendezvény során először Dudás Éva Erasmus koordinátor tartott általános tájékoztatót a Nyíregyházi Egyetem külföldi partnerintézményeiben elérhető hallgatói és dolgozói ösztöndíj lehetőségekről. Az előadás során kitért több, a hallgatókat foglalkoztató kérdésre, így elmondta az Erasmus+, és a Campus Mundi programokhoz kapcsolódó jelentkezési feltételeket is. Külön kiemelte azt a tényt, hogy a hallgatók kiutazásuk előtt támogatást kapnak idegennyelvi felkészülésükhöz.

A Mobility Café második részében előadást tartott a Nyíregyházi Egyetem hallgatója Sztányi Tibor, aki öt hónapos tanulmányi mobilitásban vett részt az Erasmus+ program keretén belül a Braganca városában található Instituto Politécnico de Braganca (IPB) egyetemen.

A jó hangulatú összejövetel a korábbihoz hasonlóan kötetlen, beszélgetős formában konzultációs lehetőséggel fejeződött be. A szervezők a rendezvény folytatását és a témával kapcsolatban további előadók felkérését tervezik a jövőben.

 

 

Az Erasmus+ és Campus Mundi programokról további információk a Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Csoport weblapján érhetők el (nye.hu/international) valamint minden hallgató kérdéseivel személyesen is keresheti a Nemzetközi Kapcsolatok Csoport munkatársait az egyetem Hallgatói Szolgáltató Központjában (A épület 27-es iroda).
 

 


 

2016, Nyiregyhaza