slideshow 1

Az év utolsó Mobility Café rendezvénye volt

A Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központ Nemzetközi Kapcsolatok Csoportja 2018. december 4-én kedden ismét megszervezte a Mobility Café elnevezésű rendezvényét, amelynek általános célja a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak és dolgozóinak ösztönzése a nemzetközi mobilitási tevékenységekben való részvételre.

Az első előadás során két duális képzésben (gazdálkodási és menedzsment szak) résztvevő hallgató, Gyureskó Martin és Orosz Zsolt élménybeszámolóját hallgatták meg az érdeklődők.

Az előadásuk témája: „A Nagy Portugál Kaland” volt. A hallgatók bemutatták az Evorai Egyetemet, beszéltek a kint szerzett pozitív tapasztalataikról, valamint az interkulturális képességük fejlődéséről. Az előadás elején részletesen elmondták a hallgatói pályázási folyamat lépéseit.

Ezt követően a Hollandiában és Romániában szerzett személyes tapasztalatairól és szakmai fejlődéséről tartott előadást a Nyíregyházi Egyetem Gazdasági és Kontrolling Iroda munkatársa, Oláh Róbert.

Az előadássorozat befejezéseként Dr. Csabai Judit a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet képviseletében tartott előadást, aki bemutatta az Erasmus+ oktatási mobilitásban rejlő lehetőségeket és az angol nyelvű oktatás során szerzett személyes tapasztalatait.

A jó hangulatú összejövetel a korábbihoz hasonlóan kötetlen, beszélgetős formában konzultációs lehetőséggel fejeződött be. A szervezők a rendezvény folytatását és a témával kapcsolatban további előadók felkérését tervezik a jövőben.

Az Erasmus+ és Campus Mundi programokról és további információk a Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Csoport honlapján érhetők el (http://nye.hu/international) valamint a Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Csoport facebook oldalán (https://www.facebook.com/Ny%C3%ADregyh%C3%A1zi-Egyetem-Nemzetk%C3%B6zi-K...).

Minden hallgató kérdéseivel személyesen is keresheti a Nemzetközi Kapcsolatok Csoport munkatársait az egyetem Hallgatói Szolgáltató Központjában. Előre egyeztetett időpontban széleskörű tájékoztatással szolgálnak az érdeklődőknek.

 

 

 

 


 

2016, Nyiregyhaza