slideshow 1

 

Rektori dicséret az egyetemi sportolóknak

2018. május 16-án fogadta és rektori dicséretben részesítette az egyetem három kiváló sportolóját Vassné dr. Figula Erika, az egyetem rektora.
Kovács Richárd boxoló (NYVSC), az egyetem testnevelő tanár-történelemtanár és állampolgári ismeretek osztatlan tanárképzés szakos hallgatója, Szikszai Róbert, a Nyíregyházi Sportcentrum dobóatlétája, a Nyíregyházi Egyetem hallgatója és Veres Amarilla, olimpikon, kerekes székes vívó, a Nyíregyházi Egyetem nappali tagozatos sportszervezés szakos hallgatója elnyerte a 2017/2018-as tanév második félévében a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat, ezen elismeréshez gratulált a Nyíregyházi Egyetem rektora és tanulmányaikhoz sok sikert kívánt. Az eseményen részt vett Dr. Vajda Ildikó is, a Testnevelés és Sporttudományi Intézet intézetvezetője is.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a felsőoktatási intézményekben hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai sportágakban sportoló azon hallgatók támogatása, akiknek tanulmányaik ideje alatt esélyük van arra, hogy Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpaii érmet szerezzenk. Az ösztöndíjprogram működtetéséért a sportpolitikáért felelős miniszter felel. Az ösztöndíjprogram működtetésében a minisztert tanácsadó testület segíti, amelynek tagjait a miniszter kéri fel. Az ösztöndíj odaítéléséről a miniszter dönt. Az ösztöndíjra javasolt hallgatókat a miniszter három – Európa-bajnoki, világbajnoki, és olimpiai – kategóriába sorolja. Az ösztöndíj összegét a kategóriákba történő sorolások, illetve a korábbi versenyeredmények határozzák meg. A miniszter az ösztöndíjra érdemes sportolókról javaslatokat kér a Magyar Olimpiai Bizottságtól, illetve a szakszövetségektől. Ezek a szervezetek olyan versenyzőre tehetnek javaslatot, aki felsőoktatási intézmény hallgatója vagy az intézménybe már felvételt nyert, ezen kívül vállalja, hogy felsőfokú végzettséget és szakképzettséget szerez, valamint a hallgatói jogviszonyának fennállása alatt kiemelkedő, nemzetközi éremesélyre jogosító sportteljesítményt nyújt.

A 2017/2018-as tanév második félévében 18 sportág összesen 96 sportolója, köztük három parasportoló részesül az ösztöndíjban 2018. május 4-én a Magyar Sport Napján. A díjakat Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Fazekas Attila Erik helyettes államtitkár adta át a Magyar Tudományos Akadémián megtartott ünnepségen.

 

 


 

2016, Nyiregyhaza