slideshow 1

 

A Magyar Tudomány Ünnepe a Nyíregyházi Egyetemen

2018. november 6-án, kedden 10:30-tól rendezték meg a Magyar Tudomány Ünnepének helyi nyitóünnepségét a Nyíregyházi Egyetemen. Az intézmény nagyelőadójában tartott eseményen Dr. habil. Kókai Sándor, az egyetem Tudományos Bizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy a tudomány művelése az egyetemi hallgatók életében is kiemelt fontosságú, hiszen oktatóik, professzoraik által betekintést kaphatnak a különféle tudományterületekbe, majd a TDK vagy a szakdolgozati munkájuk során új eredményekre juthatnak kutatásaik során a választott tudományterület művelése közben.

 

Dr. Kovács Zoltán, az egyetem általános rektorhelyettese köszöntőjében a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat mottóját emelte ki: határtalan tudomány. Hangsúlyozta a Nyíregyházi Egyetemen a jelen lévő és oktatott tudományterületeken számos tudományos eredmény született az elmúlt években a környezettudománytól az agrártudományon át a művészetekig, mely eredményeket meg kell becsülnünk és a jövőben is hasonló eredményekre kell törekedniük oktatóinknak, kutatóinknak, hallgatóinknak. – fogalmazott.

 

Plenáris előadást tartott Radó Péter oktatáskutató, aki Az iskola jövője címmel tartott vitaindító, gondolatébresztő prezentációt.

 

 

Átadták a Nyíregyházi Egyetem legmagasabb tudományos elismerését a „Tudományért – Művészetért” kitüntetéseket. 2018-ban rof. dr. habil. Kerekes Benedek egyetemi tanár és Dr. Jekő József főiskolai tanár vehették át az elismerést Vassné dr. Figula Erika, rektor asszonytól és Dr. habil. Kókai Sándortól, az egyetemi Tudományos Tanács elönkétől.

Ezt követően a kitüntetettek előadását hallgathatták meg a jelenlévők. Prof. dr. habil. Kerekes Benedek Gyakorlati kutatási eredmények a terményszárításban, Dr. Jekő József A tömegspektrometria analitikai alkalmazása címmel számoltak be kutatási eredményeikről.

A nyitóünnepséget követően a Nyíregyházi Egyetem intézetei saját tudományos konferenciákat szerveznek, melyek pontos programja megtekinthető a www.nye.hu/mtu oldalon.

 


 

2016, Nyiregyhaza