slideshow 1

 

Nemzetköziesítés a Nyíregyházi Egyetemen

Az EFOP-3.4.3-16-2016-00018 Tudásfejlesztés és – hasznosítás a Nyíregyházi Egyetemen c. projekt finanszírozásával 2018. április 16-17-én a Nyíregyházi Tematikus Egyetem-Egyetemek az európai kulturális párbeszédért című konferenciát rendezett a Nyíregyházi Egyetem, ezt követte az Erasmus+ 2016-1-HU01-KA103-022497 projekt keretén belül a II. Erasmus+ International Days- Education Without Borders rendezvény.

 

A nemzetközi programsorozat célja a Nyíregyházi Egyetem népszerűsítése, a külföldi partnerintézményekkel való együttműködések fejlesztése, a közös nemzetközi képzések előkészítése, valamint a nemzetközi mobilitási programokban való részvétel ösztönzése volt.

 

A külföldi vendégelőadók saját intézményi példáikon keresztül mutatták be a nemzetköziesítési folyamatok tapasztalatait és lehetőségeit. A programsorozat az angol és magyar nyelvű előadásaival információs teret biztosított a nemzetközi érdeklődésre számot tartó előadásokhoz, és egyben alkalmat teremtett Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nemzetközi színtéren való megjelenítésére.

 

A rendezvény harmadik napján a Hallgatói Szolgáltató Központ Nemzetközi Kapcsolatok Csoportja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét bemutató Erasmus kulturális kirándulást szervezett a jelenleg a Nyíregyházi Egyetemen tanuló külföldi cserediákok , valamint a konferencián résztvevő vendégoktatók számára.

A Nyíregyházi Egyetem jövőre ismét tervezi a Nemzetközi Napok megrendezését.

 

   

Az eseményen elhangzott: „A programsorozattal a felsőoktatás nemzetköziesítési folyamatához kapcsolódik intézményünk, elősegítve a leuveni célok elérését, mely szerint 2020-ra a végzett hallgatók 20 százalékának kellene külföldi tapasztalatokkal rendelkeznie. A tavaly 30. évét ünneplő Erasmus program- mely az Európai Unió egyik legsikeresebb programja - a 2018/2019-es tanévre is ösztöndíj lehetőséget biztosít a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak és a dolgozóinak a nemzetközi programban való részvételre. A tervek szerint a Nyíregyházi Egyetemen évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Napok fő stratégiai célkitűzése lesz a hallgatói és dolgozói bázis megteremtése a későbbi együttműködésekhez, a jövőben bevezetésre kerülő nemzetközi nyári és tematikus egyetem előkészítése, valamint a további Erasmus+ programokban való részvétel elősegítése.” – emelték ki az esemény szervezői.

 


 

2016, Nyiregyhaza