slideshow 1

Nemzetközi pneumobil verseny: junior kategóriában első hely

A junior kategória győztese lett a Pongó Alexandra, Fehér Ottó, Galambos Marcell és Nagy Attila összetételű nyíregyházi csapat a Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen. A saját tervezésű, építésű, sűrített levegővel hajtott járművek az egri Érsekkertben tizenkettedik alkalommal vetélkedtek egymással. A Nyíregyházi Egyetem NYE-PowAir elnevezésű csapata is képviseltette magát. A hasonló versenyeken már van régebbi tapasztalata az intézménynek, hiszen évekkel korábban még a főiskolai érában mérettette meg magát egy teljesen más összetételű csapat, az oda készült járművek megtekinthetők a campus C épületének aulájában.

Négy másodéves gépész­mérnök-hallgató (Pongó Alexandra, Fehér Ottó, Galambos Marcell, Nagy Attila) épített fel a nulláról sűrített levegővel hajtott járgányt, amivel rajthoz álltak a Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen. A NYE-PowAir elnevezésű csapat a junior kategória győztese lett.

Az Emerson-csoport által rendezett XII. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen ezúttal 7 ország (Csehország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szlovákia) 38 csapata állt rajthoz.

Forrás: www.nye.hu / www.szon.hu / pneumobil.hu

 


 

2016, Nyiregyhaza