slideshow 1

 

Sikeres volt a Nyíregyházi Fõiskola 2006-ban

- Mindent összegezve pozitív, eredményes évet zártunk - kezdi értékelését Balogh Árpád, a felsõoktatási intézmény rektora. Jelentõs eredménynek számít, hogy az elmúlt évben tovább szépült a Nyíregyházi Fõiskola. Március 22-én a Testnevelés és Sporttudományi Intézet új épületét, és a régi kollégium elsõ két szárnyát adták át, míg a fennmaradó másik két épületrészt szeptember közepén vehették birtokba, amivel immár szálloda szintû komfort várja a lakókat. Balogh Árpádtól megtudtuk, hogy 2007-ben tovább folytatódnak a munkálatok.

Új szolgáltatásokkal bõvül a kínálat

- Már elkezdõdött a körelõadók és a B épület rekonstrukciója. A Campus teljes beruházása a tervek szerint másfél év múlva fejezõdik be. A kollégiumi épületek alatt lévõ hasznosítható területeket már kiadtuk külsõ vállalkozóknak, amelyek - legkésõbb idén tavasztól - biztosítani fogják a szórakozási lehetõséget, illetve több fontos szolgáltatás, Posta, könyvesbolt, szolárium, fodrászat és különbözõ ajándékboltok várják a hallgatókat. A B épület felújítása révén egy olyan belsõ rendezvénytér áll majd rendelkezésünkre, amely alkalmas lesz nagyobb események lebonyolítására.

. A fõiskola filozófiája, amellett, hogy biztosítsák a hallgatók kényelméhez szükséges szolgáltatásokat, céljuk, hogy lehetõség szerint javítsák a képzés minõségét.

Kapcsolat a vállakozói réteggel

- A beruházás folytatásán kívül nagyon fontosnak tartom a tartalmi vonatkozású kérdéseknek a fejlesztését - mondta a rektor. - Nevezetesen arra gondolok, hogy sikerült az alapképzésben 33 alapszakot, több mint 60 szakiránnyal akkreditáltatnunk. A fõiskola ezzel bizonyította, hogy nem csak infrastruktúrájával, hanem a képzés kínálatával is megfelelõ versenyképességet tanúsít a piacon. Emellett szeretném, ha évvégére erõsödne a kapcsolatunk a vállalkozókkal, a gazdasági szférával, amelyen keresztül biztosítjuk a Bolognai rendszerû képzés gyakorlati hátterét.

- Nagyon fontos, hogy létrehoztunk egy tudáscentrumot, amelyen belül az Agrár és Molekuláris kutatóintézet már eredményesen mûködik, illetõleg sikeres pályázat esetén a tevékenysége bõvülni fog. 

Kisfilm  a Nyíregyházi Fõiskoláról
Kép és szöveg: Bíró Zsolt

 


 

2016, Nyiregyhaza