slideshow 1

Szatmár-Bereg Akadémia volt az egyetemen

Hagyományteremtő céllal rendezték meg a Nyíregyházi Egyetemen 2019. május 8-án a Szatmár-Bereg Akadémia című tudományos konferenciát. Az esemény megnyitóján Vassné dr. Figula Erika, az egyetem rektora köszöntötte a rendezvényt és sok sikert kívánt az egyetem kutatási eredményeit bemutató és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye települései, szakemberei, polgárai számára szóló fórumnak. Dr. Kiss Kálmán ötletgazda kiemelte az előadók célja, hogy bemutathassák a megye gazdasági, kulturális, társadalmi és egyéb problémáira adandó szakmai válaszukat, kutatási eredményeiket. Az előadássorozat után közös szakmai fórumon vitathatták meg a jelenlévők az elhangzottakat.

Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, az első pillanatban támogatták a program megrendezését és minden szakmai segítséget megadnak a későbbiekben is. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Akadémia hozzájárul a megye identitásának az erősítéséhez. „Ha a megye lakosai, szakemberei is elkezdenek majd gondolkodni, hogy a saját térségükben, településükön, saját közösségeikben elindítsák azt a közösségszervező, múltfeltáró munkát, amellyel valóban meg lehet erősíteni azokat a gyökereket, amelyekre támaszkodva lehet biztonságosan olyan jövőt építeni, melyre az utánunk jövő generációk tudnak majd támaszkodni további hasznos eredményekre számíthatunk.” – emelte ki az alelnök.

   

A rendezvény célja, hogy közelebb kerüljön az egyetem, az egyetemi kutatások, a kutatások eredménye a megye-beli településekhez, emberekhez és valóban bemutassuk azt, hogy milyen tudományos kutatások valósulnak meg az intézményben, milyen szakmai eredményeink vannak. Be szeretnénk mutatni, hogy nem egy zárt intézmény a Nyíregyházi Egyetem, hanem a megye szerves részeként, szakmai kutatóhelyeként működik. A konferenciával elsősorban a települési vezetőket és a különböző intézmények vezetőit céloztuk meg. A résztvevők meglátásai alapján az eseménysorozatot hasznosnak ítélték meg, így közösen várjuk, szervezzük a folytatást, a jelenlévők írásban és egyéb szakmai fórumokon tehetik meg javaslataikat, melyekre megoldásokat és ötleteket, szakmai-tudományos előadásokat tartunk majd a következő Akadémián. – mondta el Dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem megbízott általános rektorhelyettese.

Az eseményt követően a program résztvevői szakmai bemutató sétán vehettek részt, ahol a Nyíregyházi Egyetemet ismerhették meg.

 


 

2016, Nyiregyhaza