slideshow 1

 

Egyetemi polgárokat avattunk

Egyetemi polgári esküt tettek a Nyíregyházi Egyetem első éves hallgatói a 2017. szeptember 2-án, szombaton délelőtt az intézmény Kodály termében tartott Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésen. A nem nyíregyházi fiatalokat dr. Kovács Ferenc, a város polgármestere fogadta jelképesen városi polgárrá. A hagyományoknak megfelelően jubileumi diplomákat is átadtak az eseményen az 50, 65, 70 és 75 éve végzetteknek

Az eseményen először Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt, „Reményem fejezem ki azért, hogy Önök közül Minél többen Nyíregyházán tervezik folytatni aktív életüket, az egyetem elvégzése után itt alapítanak családot, városunkban találnak munkát.” – fogalmazott a polgármester, majd jelképesen városi polgárrá fogadta a jelenlévő első éves, nem nyíregyházi hallgatókat. A színpadon jelképesen kezet fogott Junqueira Ináció Manuel első éves, nappali tagozatos gépészmérnök alapképzési szakos és Kántor Bernadett gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzésen tanuló hallgatóval, így fogadva őket és a nem nyíregyházi lakhelyű hallgatókat megyeszékhelyünk polgárává.

 

Ezt követően Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora mondott ünnepi beszédet. Az egyetem vezetője az első éveseknek szóló tanácsként megfogalmazta, hogy bízzanak magukban, higgyenek abban, hogy el tudják érni céljaikat, melyhez az egyetem minden segítséget megad majd, az oktatók szakmai tudásuk legjavát adják majd át, de szükség lesz arra, hogy segítsék, támogassák egymást. A rektor köszöntötte a jubiláló diplomásokat is, megköszönte, hogy életútjukkal példát mutatnak az itt jelen lévőknek, hiszen „Önök nélkül a Nyíregyházi Egyetem sem rendelkezhetne ilyen régi, erős hagyományokkal” – zárta gondolatait.

 

   

Az ünnepség keretében az egyetem rektora adta át az intézmény jogelődein korábban végzettek számára a jubileumi diplomákat. Idén 170, elismerésben részesülő, meghívott jubiláló diplomás vehette át oklevelét, akik közül az 50 éve végzettek arany (88 fő), a 60 éve végzettek gyémánt (53 fő), a 65 éve végzettek vas (13 fő), a 70 éve végzettek rubin (13 fő), a 75 éve végzettek (3 fő) márvány jubileumi oklevelet kaptak.

A 2017/2018-as tanévben Balogh Orsolya (osztatlan tanárképzés, magyartanár-rajz- és vizuáliskultúra-tanár szakos), Rimán Barbara (osztatlan tanárképzés, ének-zene tanár-népzene- és népikultúra-tanár szakos), Hajdu Alexandra (tanító alapképzési szakos), Juhász Liliána Aliz (szociálpedagógia, alapképzési szakos), Márton Dóra (szociálpedagógia, alapképzési szakos), Miklós Gábor (tanári mesterszak, magyartanár-vizuális és környezetkultúra tanár szakos), Sándor Lilla (tanári mesterszak, magyartanár-vizuális és környezetkultúra tanár szakos), Lantos Katalin (osztatlan tanárképzés, földrajztanár-rajz- és vizuáliskultúra-tanár szakos) és Bernáth Dániel (szociálpedagógia, alapképzési szakos) hallgatók részesültek Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban, az erről szóló oklevelet az ünnepségen vehették át.

   

 

A program végül az elsős hallgatók eskütételével és egyetemi polgárrá fogadásával ért véget, Az egyetem rektora képzési területenként egy-egy hallgatóval jelképes kézfogással fogadta a Nyíregyházi Egyetem hallgatóivá az első éveseket.A Nyíregyházi Egyetemen a 2017/2018-as tanévben 1226 első éves hallgató kezdi meg a tanévet, az egyetem beregszászi képzésén 17 fő tanul majd és több mint 150 fő iratkozhat be a szakirányú továbbképzési szakok valamelyikére. Az első éves hallgatók közül 988 fő, tehát többségük állami ösztöndíjas képzésre nyert felvételt.

Az ünnepségen készült fotókat a Nyíregyházi Egyetem honlapjának képtárában tekinthetik meg az érdeklődők.

 

 


 

2016, Nyiregyhaza