slideshow 1

 

A Nyíregyházi Egyetem is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz

2017. szeptember 15-én, pénteken délelőtt a Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Információs Központja előtti parkban gyülekeztek azok, akik önkéntesként szerettek volna csatlakozni a Földművelésügyi Minisztérium által meghirdetett, országos „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” – kezdeményezéshez, melynek egyik városi gyűjtőpontja az egyetemi campuson volt.

Az eseményre több tucat hallgató, oktató, dolgozó érkezett, akik csoportokban, szervezetten szedték a szemetet. Bár az egyetem területét folyamatosan takarítják, az erdős, fás területen, illetve az épületek mellett a résztvevők kommunális hulladékot, csikkeket és az előző napi szél által levert gallyakat szedtek össze a résztvevők, ezzel is szépítve a környezetet.

     

A programon dr. Kiss Ferenc, az egyetem általános rektorhelyettese, a Környezettudományi Intézet oktatója köszöntőjében felhívta a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, arra, hogy kék bolygónk védelme, nemcsak globális, de lokális szinten is fontos kötelességünk, egyúttal felelősségünk is.

 


 

2016, Nyiregyhaza