slideshow 1

 

V. Kokovay Zsuzsanna rangos szakmai elismerése

2018. április 14-én a Könyvtárosok világnapján vehette át a Szabolcs-Szatmár Bereg megye Könyvtári Kultúrájáért díjat V. Kokovay Zsuzsanna a Nyíregyházi Egyetem Központi Könyvtárának vezetője.
 
A MKE Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Területi Szervezete minden évben a könyvtárosok világnapján adja át a kiemelkedő munkát végzett és végző egyesületi tag könyvtárosok elismerésére alapított a Csendes János díjat, a nyugalmazott kollégák részére és a Szabolcs-Szatmár Bereg megye Könyvtári Kultúrájáért díjat, az aktív, kiemelkedő munkát végző könyvtárosok számára. A Szabolcs-Szatmár Bereg megye Könyvtári Kultúrájáért díjat a 7 fős kuratórium 2018-ban V. Kokovay Zsuzsannának ítélte. A díjat Tomasovszky Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója és Dr. Kührner Éva, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola Könyvtárának vezetője, a MKE Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Területi Szervezete elnöke adta át.
 
 
Az alábbiakban Sz. Rendes Marianna (Nyíregyházi Egyetem Központi Könyvtár, MKE Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Területi Szervezet) laudációját közöljük V. Kokovay Zsuzsannáról.
 
Laudáció
 
V. Kokovay Zsuzsanna a Nyíregyházi Egyetem Központi Könyvtár vezetője. 1982, azaz főiskolai hallgató kora óta, tagja az egyesületnek. A Bessenyei György Tanárképző Főiskola magyar-könyvtár szak elvégzése után az intézmény könyvtárosa lett. Az ELTE könyvtár szakának elvégzése után a könyvtár tanszék oktatójaként tevékenykedett. 1998 óta a könyvtár vezetője, hamarosan menedzser diplomát is szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. Igazgatói tevékenysége alatt a pedagógiai szakkönyvtárként működő intézmény nyilvános könyvtár lett, kibővült az online szolgáltatások köre, a könyvtár közösségi térré vált: a Könyvtár Galériában neves képzőművészek kiállításai láthatóak, és 2005 óta kéthetenként teadélutánon vehetnek részt az érdeklődők szerte a városból. Két sikeres TÁMOP pályázat is fűződik a nevéhez. A Nyíregyházi Egyetem Központi Könyvtár színvonalának növelése, presztízsének emelése elismeréseképpen V. Kokovay Zsuzsanna 2018-ban a Szabolcs-Szatmár Bereg megye Könyvtári Kultúrájáért díjban részesült.
 
www.nye.hu / http://mke.info.hu/konyvtarvilag

 


 

2016, Nyiregyhaza