ÖSSZEFOGLALÓ A HALLGATÓI INNOVÁCIÓS ÖTLETEK VERSENYÉRŐL

A Nyíregyházi Egyetemen az NTP-PKTF-20-0017 azonosító számú a „Hazai és határon túli tehetséges fiatalok innovációjának támogatása a Nyíregyházi Egyetemen” elnevezésű pályázat keretében 2021. december 14-en kedden 13.00 órai kezdettel ONLINE formában került megrendezésre és lebonyolításra az I. Hallgatói Innovációs Ötletek Versenye című projekt rendezvény.

A versenyen 13 hallgatói csapat (összesen 43 hallgató) mutatta be az ötletét egyrészt egy „one pager” és ehhez kapcsolódó „pitch” prezentáció segítségével.

 

A bíráló bizottságban az innováció és a K+F+I területén jártas és igen széles kompetenciával rendelkező külső és belső szakemberek vettek részt:

- Mónus Levente, startup koordinátor INPUT PROGRAM Nyíregyháza, Neumann Nonprofit Közhasznú Kft.;

- Róka László, ügyvezető, Megakom Stratégiai Tanácsadó Iroda;

- Zsigó Zsolt, az Ideafest középiskolai ötletverseny egyik szervezője és felkészítő tanára, Nyíregyházi Szakképzési Centrum, Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium

- Dobróné Dr. Tóth Márta PhD., a Nyíregyházi Egyetem Környezettudományi Intézetének megbízott intézetigazgatója, az NTP-PKTF-20-0017 pályázat szakmai vezetője;

- Dr. Kiss Zsolt Péter PhD; a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Közlekedéstudományi és Infotechnológiai tanszékének főiskolai tanára, az NTP-PKTF-20-0017 pályázat projektmenedzsere.

 

A verseny során több igen színvonalas pitch előadást is láthattak a résztvevők, akik komoly fejtörést okoztak a zsűrinek a végső sorrend eldöntésében.

 

otlet

A zsűri által az alábbi projektmunkák kerültek elismerésre:

- Dudás Tamás: „Let’s go learning”, angol tanítás LEGO elemek segítségével, kreatív módon;

- Vízer András: „Gépelj, gémelj bárhol bármikor”, mobiltelefon kiegészítő alkatrészek fejlesztése;

- Drevenyák Judit: „Újragombolva”, használt hétköznapi tárgyak újrafelhasználása;

- Gócs Gabriella: „MUSEUM WALK”, avagy komplex múzeumi multimédiás látogatói élmény;

- Tóth Bálint: „Uni-Green automata”, azaz egyetemi csomagolásmentes élelmiszerautomata fejlesztése.

 

A nyertesek jutalma egy az Input Program által szervezett 40 órás Start-Up képzésen való részvételi lehetőség, ahol a program folyamán mentorok segítségével és akár külső befektetők támogatásával válthatják valóra az ötleteiket a hallgatók.

 

Dobróné Dr. Tóth Márta és Dr. Kiss Zsolt Péter

 

tamogatok