Rektori Köszöntő

Szeretettel köszöntöm a Nyíregyházi Egyetem vezetősége nevében. Az ország alkalmazott tudományok egyetemeinek egyik kiemelkedő intézménye vagyunk, ahol a kutatás, a színvonalas oktatás, a személyre szóló odafigyelés pezsgő hallgatói élettel és  egyedülálló infrastruktúrával párosul.

 

Intézményünk meghatározó a vidéki magyar felsőoktatásban, Nyíregyháza, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és a térség egyik legfontosabb szellemi központja.

 

Az ország egyik legmodernebb és legnépszerűbb egyeteme csodálatosan szép környezetben jelenleg csaknem 4000 hallgatónak ad szellemi otthont.

 

Az integrációval 2000-ben létrejött intézmény a 21. század követelményeihez alkalmazkodva korábban olyan oktatási és infrastrukturális fejlesztési programot hajtott végre, amely országosan és nemzetközileg is ismertté tette a nevét. Campusának épületegyüttese és a hozzá kapcsolódó innováció 2009-ben a FIABCI és a Wall Street Journal építészeti világversenyén a „középületek” kategóriájában első helyezést ért el.

 

Az Egyetem intézeteiben bölcsészettudományi, pedagógusképzési, társadalomtudományi, gazdaságtudományi, művészetközvetítési, műszaki, agrár-, informatikai, természet- és sporttudományi területekre képeznek szakembereket. Intézményünkben nagy figyelmet fordítunk a fogyatékkal élő hallgatók életminőségének javítására is, hiszen teljes területén akadálymentesített.

Számunkra a siker kulcsa mottónkban fejeződik ki: „Generációk tudása generációk óta”. Az oktatásunk magas színvonala, gyakorlatorientáltsága olyan szakmai tudással vértezi fel hallgatóinkat, aminek köszönhetően sikerrel tudnak érvényesülni a munkaerőpiacon.

 

A Nyíregyházi Egyetem fontos célja a nemzetközivé válás, ezért mindenben támogatjuk és segítjük a külföldi hallgatóinkat tanulmányaik sikeres elvégzésében. Szívesen várjuk a nemzetközi oktató és kutató partnereinket is, hogy tovább erősítsük a határok nélküli tudomány terjesztését.

Kívánom, hogy hamarosan Önt is a Nyíregyházi Egyetem hallgatójaként üdvözölhessük, s a tanévnyitó ünnepségen a rektori kézfogás ezt is üzenhesse:

 

„Gratulálok, jól döntött, amikor a Nyíregyházi Egyetemet választotta!”

 

 

Vassné prof. dr. Figula Erika

rektor

Nyíregyházi Egyetem