NYE hírek

Karriertervezés "sprintben": cégbemutatók informatikus hallgatóknak

A Matematika és Informatika Intézet május 22-én délelőtt az egyetem D7 körelőadójában Informatikai Karriernapot rendezett hallgatói számára. A mérnökinformatikus és programtervező informatikus alapszakos hallgatók mellett a felsőoktatási szakképzésben résztvevő diákok is aktív részesei voltak az eseménynek. A szervezők célja az volt, hogy az érdeklődők képet kapjanak arról, hogy milyen munkakörök vannak egy nagyobb informatikai fejlesztő cégnél, hogyan telik egy backendes/frontendes/tesztelő/devOps-os egy napja, "sprint"-je", milyen egy közös projektmunka.

Világkonferencián vettek részt a Nyíregyházi Egyetem oktatói Braziliában

Majdnem 30 év után, ismét Brazília adott otthont a világ legnagyobb hidrobiológus kongresszusának (SIL International Congress on Limnology), melyet 2024. május 5-9 között rendeztek a dél-amerikai kontinensen. Az eseményen több mint 500 fő vett részt, a világ minden tájáról, melyből hazánkat hét kutató képviselte. A Nyíregyházi Egyetemről a rangos rendezvényen Koleszár Gergő és Prof. dr. Szabó Sándor tartottak előadásokat a Környezettudományi Intézetben folyó kutatásaik eredményeiről.

Meghívó – (Zárójel) 2024 kiállítás

A Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézet hallgatóinak diploma- és zárókiállítása nyílik 2024. május 24-én pénteken 11:00-kor Nyíregyházán a Pál Gyula Teremben. A kiállítást megnyitja: Dr. Szabó György, a Nyíregyházi Egyetem rektora. Köszöntőt mond: Prof. dr. habil. Szepessy Béla intézetigazgató (Vizuális Kultúra Intézet). Az eseményre ezúton is invitáljuk az érdeklődőket. Az esemény plakátját és meghívóját itt tekinthetik meg.

Informatikus karriernap

A Nyíregyházi Egyetem Matematika és Informatika Intézete Informatikus Karriernapot tart 2024. május 22-én, 10.00-13:00 óra között a D7-es körelőadóban. Szakmai előadásokat tartanak az egyetem oktatói, valamint az EPAM és az L-Soft munkatársai. További részletek az intézet honlapján: https://mat.nye.hu/hu/node/32

 

infokarriernap24

Újra FŐHE Fesztivál

5 év várakozást követően visszatér a FŐHE Fesztivál a Nyíregyházi Egyetem Campusán! 2024. május 23-26 között a jubileumi XX. FŐHE Fesztivál 3 nap alatt 4 zenei színpadon több mint félszáz élvonalbeli zenekart és fellépőt vonultat fel. Itt lesz több között a Valmar, ByeAlex és a Slepp, T. Danny, Manuel, Moriones, Bruno x Spacc Élő, KKevin, Nemazalány x Sofi, Horváth Tamás, Korda György és Balázs Klári, Groovehouse, Ámokfutók, Csordás Tibi, Pogány Induló, Co Lee, OTL, Carson Coma, Ossian, Depresszió, Elefánt és még sokan mások.

Vállalati társadalmi felelősségvállalás és egyetemisták karriertervezése

Május 15-én a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ pálya-, és karriertervezési rendezvényt szervezett a központ vezetője kezdeményezésére a nappali hallgatók számára. Az esemény meghívott előadói a Decathlon nyíregyházi képviseletében Mucsi Gergely áruházigazgató és Szabó-Háda Enikő PR és rendezvényfelelősök voltak, akik már harmadik éve visszajáró vendégek Körei László tárgyaihoz kapcsolódó "Üzleti etika és Vállalatok társadalmi felelősségvállalása" órákon. A közel száz fős hallgatói résztvevői csoport tagjai nappali gazdálkodás és menedzsment, turizmus-vendéglátás, edző, sportszervező szakos hallgatóik voltak, akik az említett kurzusokon vesznek részt.

Sikeres Nemzetközi Konferencia a Nyíregyházi Egyetemen az MNB támogatásával

2024. május 15-én a Magyar Nemzeti Bank támogatásával nemzetközi konferenciát rendeztek a Nyíregyházi Egyetemen, a Gazdálkodástudományi Intézet szervezésében, melynek témája „Mesterséges Intelligencia – Innováció – Vállalkozás” volt. A megnyitóra az intézmény dísztermében került sor, majd szakmai konferencia és délutáni workshopokon vehettek részt a téma iránt érdeklődők. A mesterséges intelligencia fejlődése és térhódítása gyökeresen változtatja meg az üzleti környezetet, hatásai a gazdasági szféra minden szereplője számára egyre érezhetőbbé válnak.

Születésnap és konferencia

Születése napján, május 14-én szakmai konferencia keretében köszöntötték a 90. éves Frisnyák Sándor professzort a Nyíregyházi Egyetem nagyelőadójában, volt munkatársai, az intézmény vezetése, a földrajztudomány és szakmai intézmények hazai szakemberei.