NYE hírek

Sikeresek az egyetemi duális képzések

A Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetében folyó duális képzések 2023/2024-es tanév első félévének szakmai tapasztalatait, illetve a következő szemeszter feladatait ismerhették meg a február 8-án tartott egyeztetésen az egyetem és a duális képzések vállalati partnereinek képviselői.

Paralimpikonok az egyetemen

A Magyar Parasport Napja alkalmából a Nyíregyházi Egyetem érzékenyítő programra invitál minden egyetemi oktatót és hallgatót! Három olyan kiváló paralimpikon tisztel meg bennünket látogatásával, akik feltárják küzdelmes, hittel teli életútjukat, melyet számos olimpiai és világsiker koronázott meg.

Kondizz és mozogj a szabadban!

A jó idő közeledtével egyre több hallgató és egyetemi dolgozó használja az intézmény szabadtéri létesítményeit. A Nyíregyházi Egyetem szabadtéri kondiparját napközben a hallgatók is egyre többen használják. Sportos egyetem vagyunk. Egészségünk érdekében sportoljunk, mozogjunk, sétáljunk minél többet az egyetem campusán.

KÖZÉPISKOLÁSOK VII. ÉNEK-ZENEI, NÉPZENEI VERSENYÉNEK EREDMÉNYHIRDETÉSE

A Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézete 2024. február 3-án tartotta a középiskolásoknak meghirdetett országos versenye döntőjét.

Kategóriánként 3 fős zsűri rangsorolta a versenyzők előadásait, a kiírás szerint I., II., és III. helyezést megítélve.

Ének-zene kategóriában a versenyzők népdalénekléssel és zenetörténeti előadással készültek a döntőre. A zenetörténeti bemutató során hangversenyplakátot, posztert, zeneszerzői életművekről szóló prezentációt mutattak be, de voltak, akik konkrét zeneműveket ismertettek, mindezt énekszóval, zongorajátékkal zenehallgatással kísérve.

Siker! Először rendeztek FIRST LEGO League versenyt Nyíregyházán

Első ízben rendezték meg a világszerte népszerű FIRST® LEGO® League versenysorozat regionális fordulóját Nyíregyházán. Tíz csapatban több mint 60 diák mérte össze tudását. A csapatoknak a természettudományok művészetekben betöltött szerepével kapcsolatban kellett közösen prezentációt tartaniuk, majd megadott időn belül teljesíteni LEGO robotjukkal az igen összetett akadálypályát.

Élménynapot tartott a felvételizőknek az egyetem

A Nyíregyházi Egyetem 2024. január 31-én (szerdán) Felvételi Élménynapot tartott a felvételire és pályaválasztásra készülő diákok, szüleik és tanáraik számára. A program az intézmény nagyelőadójában indult, ahol 13:00 órakor Dr. Kovács Zoltán általános rektorhelyettes mondott köszöntőt, majd tájékoztatta a résztvevőket a meghirdetett képzésekről és a jelentkezés feltételeiről, akik ezt követően segítséget kaptak az e-felvételi jelentkezéshez, megismerhették a hallgatói életet és azt is, hogyan szerezhetnek plusz pontokat a felvételi során.