Ezüstgerely-díjat kapott Szepessy Béla

Hatvan éve adták át először az Ezüstgerely díjakat. Az idén már harmincegyedik alkalommal hirdetnek eredményt. Ezúttal 171 alkotó, 538 pályaművel mérette meg magát. Képzőművészet kategóriában 96 művész, 191 alkotással képviseltette magát. Ezüstgerely-díjat kapott Szepessy Béla, képzőművészet kategóriában, a Circus Maximus 2020 című alkotásáért. 

 

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban 2022. május 18-én kihirdették az Ezüstgerely 2022 - Sport a kortárs magyar művészetben elnevezésű pályázat díjazottjait, és megnyitották azt a kiállítást, amelyen június 19-ig megtekinthetők a legjobb alkotások. Szabó Lajos, a múzeum igazgatója emlékeztetett rá, hogy hatvan éve adták át először az Ezüstgerely-díjakat, és idén már 31. alkalommal hirdettek eredményt. Ezúttal 171 alkotó 538 pályaművel mutatta meg magát. A kétévente kiírt pályázat új kiállítása négy héten át hétfő kivételével 10 és 17 óra között látogatható. "A kezdeményezés újból és újból felhívja a figyelmet arra, hogy a sport és a művészet a kultúra része. Az Ezüstgerely magas nívójú, nagyra becsült pályázat. Örvendetes, hogy ezúttal is sokan jelentkeztek, hogy bemutassák a sport szépségét, gyötrelmeit, harmóniáját" - hangsúlyozta megnyitóbeszédében Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Nemzet Sportolója, NOB-tag.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság Ezüstgerely Albizottságának sport-művészeti pályázatán Prof. dr. Szepessy Béla, a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézetének intézetigazgatója, egyetemi tanár, grafikusművész, a képzőművészet kategóriában vehette át az Ezüstgerely díj elismerést.

 

A díjazottak munkáiból nyílt kiállítás a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállító épületében, a SportAgorán tekinthető meg, hétfő kivételével 10 és 17 óra között. A kiállítás színes katalógusa megvásárolható a helyszínen.
1146 Budapest, Ifjúság útja 2. (feljárat a Metró Dózsa György úti kijárata felől)

 

Az eseményről készült hivatalos fotók megtekinthetőek az esemény hivatalos oldalának galériájában.