Felsõoktatási Minõségi Díj 2007

Ezzel a névvel írt ki pályázatot az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemrégiben. A pályázatra a Magyar Köztársaság államilag elismert felsõoktatási intézményei és azok szervezeti egységei jelentkezhetnek, a határidõ pedig április másodika.

A pályázat célja – egy kormányrendelet alapján - a minõségfejlesztés módszereinek alkalmazásában kiemelkedõ teljesítményt nyújtó és folyamatos fejlõdést mutató felsõoktatási intézmények és szervezeti egységeik elismerése. A Felsõoktatási Minõségi Díjat pályázat útján azok a felsõoktatási intézmények és szervezeti egységeik nyerhetik el, amelyek eleget tesznek az alábbi feltételeknek:
- a folyamatos, stratégiai jellegû minõségfejlesztés a felsõoktatási intézmény és szervezeti egységei mûködésének meghatározó részét képezi;
- az Európai Minõségi Díj követelményrendszerével összhangban támogatják a folyamatos minõségfejlesztést;
- folyamatosan figyelemmel kísérik és értékelik a szolgáltatásaikat igénybe vevõ ügyfelek elégedettségének alakulását;
- gyakorlatban alkalmazzák az egymástól való tanulást, az összehasonlításon alapuló fejlesztést, valamint a sikeres megoldások átvételét;
- a pályázó intézmény, illetve szervezeti egysége folyamatos önértékelést végez.

A pályázóknak vállalniuk kell, hogy a minõségfejlesztés és a pályázat kidolgozása által nyert tapasztalataikat közzéteszik az intézmény honlapján. A pályázat benyújtása 2007-ben térítésmentes.

A pályázóknek a pályázati szándékot 2007. április 2-án 14 óráig kell jelezni.

Bõvebb információ az Oktatási és Kulturális Minisztérium oldalán a www.okm.gov.hu címen található.

(ej)