Hetvenen pályáztak

Hetven pályázat érkezett a Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány 2006/2007-es év tavaszi félévének pályázatára. Az alapítvány kuratóriuma kedden ül össze, hogy eldöntse kit, milyen összeggel támogatnak.

Mint az korábban megírtuk: „Kovács Zoltán lett az új elnök a Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány kuratóriumában. Az eddigi vezetõ, Dr. Jeney István a városi képviselõtestület tagjaként nem vállalhatta tovább a tisztséget. A nyíregyházi hallgatók viszont ugyan úgy juthatnak támogatáshoz, ahogyan eddig is, pályázniuk kell.

A segíteni szándékozók az adójuk egy százalékával is hozzájárulhatnak a közalapítvány munkájához. Az egyszeri támogatás elnyeréséhez fontos, hogy a pályázó nyíregyházi lakos legyen, de az már nem feltétel, hogy itt is tanuljon. A fõiskolásoknak és egyetemistáknak szóló támogatást mindkét tanulmányi félévben kiosztják szociális helyzetre és tanulmányi átlagra való tekintettel.

A most hivatalba lépett kuratóriumi elnök, Kovács Zoltán a Nyíregyházi Fõiskola adjunktusa, nem elsõ alkalommal vállal olyan feladatot, ahol a hallgatók segítségére lehet.

- Úgy érzem megtiszteltetés, hogy ezt a fajta tisztséget betölthetem. Jómagam már régóta foglalkozom hasonló kérelmek elbírálásával, a Mûszaki és Mezõgazdasági Fõiskolai Kar Diákjóléti Bizottságát is vezetem, tehát nem áll távol tõlem ez a feladat – nyilatkozta az nyf.hu-nak Kovács Zoltán, elnök.

(ej)