Informatikai-programozói pályaorientációs nap a Nyíregyházi Egyetemen

Zsúfolásig megtelt a Nyíregyházi Egyetem D7. előadója 2022. május 26-án. A Matematika és Informatika Intézet szervezésében pályaorientációs programon vehettek részt a középiskolás diákok és tanáraik. Érkeztek tanulók a NYE Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, a Nyíregyházi SZC Széchenyi Ferenc Technikum és Kollégiumból, valamint a Nyíregyházi SZC Wesselényi Ferenc Technikum és Kollégiumból.

Tanyiné Dr. Kocsis Anikó intézetvezető köszöntőjében kiemelte, hogy a rendezvény létre jöttében 3 szándék öltött testet: a középiskolák pályaorientációja, az egyetem beiskolázási tevékenysége, valamint a cégek  humánerőforrásának biztosítása. Az intézet oktatói közül Dr. Vályi Sándor egyetemi docens az egyetemet és az informatikai-programozói képzések sajátosságait mutatta be.

Vegera József mesteroktató részletesen ismertette azokat az informatikai tárgyakat, amelyekkel a leendő hallgatók megalapozhatják szaktudásukat.

A képzési paletta bemutatása mellett két informatikai cég - az EPAM és az L-SOFT - képviselői is vázolták azokat a karrierlehetőségeket, amelyek nyitva állnak a fiatalok előtt. Mindkét cég több éve aktív együttműködésben áll az intézettel.

A programot a Raiffeisen Bank képviselőjének rövid ismertetése zárta.