Az iráni nagykövet látogatása

2022. május 25-én, szerdán a Nyíregyházi Egyetemre látogatott Őexc. Nafez Arefi Hamid Reza, az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövete. Az intézmény vezetésének képviseletében a vendéget fogadta Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár asszony. A jó hangulatú szakmai találkozón többek között szó volt oktatási együttműködési lehetőségekről az iráni egyetemekkel, az egyetem nemzetköziesítési folyamatairól, a külföldi hallgatók fogadásának lehetőségéről, valamint az angol nyelvű képzéseinkről. 

 

A hivatalos egyeztetést követően nagykövet úr kancellár asszony vezetésével megtekintette az egyetemi campust, illetve az intézményi infrastruktúrát. Az eseményen részt vett dr. János István általános rektorhelyettes, Kósáné dr. Bilanics Ágnes oktatási rektorhelyettes és Béda Zsuzsa a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda irodavezetője is.

 

Az egyetemi találkozót követően nagykövet urat a városházán fogadta dr. Kovács Ferenc polgármester is. A sajtó kérdésére Őexc. Nafez Arefi Hamid Reza elmondta, hasznos egyeztetést folytatott a felsőoktatási intézményben, megismerkedett a Nyíregyházi Egyetem oktatási profiljával és lehetőségeivel. A két fél szakemberei keresik a Stipendium Hungaricum pályázat támogatásával annak a lehetőségét, hogyan lehet angol nyelvű képzést szervezni az iráni fiataloknak a műszaki, az agrár- és a gazdasági területen - emelte ki a diplomata.