Jég dupla whiskyvel volt a sláger a Gólyabálon

Szombaton este fogadalomtételük után teljes jogú fészeklakói lettek a gólyák a Nyíregyházi Fõiskolának. A gólyabálon több mint 1500-an ünnepeltek, ahol fellépett Charlie és a Belmondo zenekar is. A hagyományokhoz hûen idén is nagy érdeklõdés övezte a Nyíregyházi Fõiskola gólyabálját. Az est slágere egyértelmûen a Jég dupla whiskyvel volt, amit a pultosok ital formájában szolgáltak, míg a bál sztárvendége, Charlie csak énekelt róla. A Bessenyei Aulában megrendezett esemény a nyitótánccal, 20.30 órakor kezdõdött.

Szárnyaljanak a gólyák

A tizenhárom bátor pár bécsi keringõje nagy sikert aratott. Az estet Székely Gábor, az intézmény tudományos rektorhelyettese nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy az elsõ éveseket azért hívják gólyáknak, mert ahogy a költözõmadarak minden évben új madarakként jönnek, úgy az elsõ évesek is újak a fõiskolai hallgatók körében. Kiemelte, hogy a gólyák azért jönnek a fõiskolára, hogy tapasztalatokat szerezzenek. Kívánja, hogy mindannyian tanuljanak meg szárnyalni és boldog, sikeres emberként fejezzék be fõiskolai tanulmányaikat.

Ezt követõen a Vis Major adott koncertet, felcsendültek napjaink népszerû nótái, majd 23 óra magasságában a gólyaesküre gyûltek össze az elsõsök. Õk vicces fogalomtételt követõen teljes jogú fészekrakók lettek. A jókedv után az est sztárvendége, Charlie fiatal zenészeket meghazudtoló lendülettel remek bulihangulatot varázsolt. Repertoárjából nem hiányozhattak a nagy slágerek, mint a Jég dupla whiskyvel vagy a Mindenki valakié. A nemrég megjelent új lemezérõl, Másképp ugyanúgyról két dallal: a Csoda egy szombat délutánnal és Ez a nõvel lepte meg a közönséget.

A zenés program a Belmondo együttes fellépésével folytatódott, majd ismét a Vis Major következett, akik hajnal 4 óráig húzták a talpalávalót. Emellett volt bál szépe választás és tombola is.

- Bíró Zsolt -

KÉPEK A GÓLYABÁLRÓL