Államtitkári és egyetemi részvétel a Lehetőség Roadshown

A közelmúltban a Fiatal Vállalkozók Szövetsége és a Makronóm Intézet együttműködése révén a Lehetőség Roadshow nyíregyházi állomásán főelőadóként Dr. György László a Kulturális és Innovációs Minisztérium vállalkozásfejlesztésért és innovációért felelős államtitkára tartott előadást.  

A Nyíregyházi Egyetem is képviseltette magát a vállalkozói eseményen, melyen Vassné prof. dr. Figula Erika rektor asszony méltatta a kezdeményezést. A rektor köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a magyar társadalomnak, Nyíregyházának és az egyetemi életnek is nagy szüksége van a vállalkozói szemlélet erősítésére, így örömét fejezte ki az eseménynek, amely alkalmat teremtett a fiatalok találkozójának, s egymás sikeres stratégiájának megismeréséhez. 

Körei László egyetemi oktató, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ vezetője több hallgatójával közösen vett részt a rendezvényen. Üzleti etika és Felelős üzleti magatartás kurzusokon tanultakat a gyakorlatban, diszkusszió keretében is megtapasztalhatták az egyetemisták, akik nagyon örültek államtitkár úrral való személyes eszmecserének is. 

A Korona Hotelben elegáns környezetben igazi vállalkozói tapasztalatcsere alakult ki a legkülönbözőbb profilú cégek, s képviselőik között. Vállalkozói kerekasztal-beszélgetésen elnöki és ügyvezetői minőségben képviseltette magát többek között az EPAM Scstem Kft., a Color Pack Zrt., a Marso Kft., az Agroforg Kft. is. Legfontosabb témaként interaktív formában a vállalkozói sikerek mögött rejlő gyakorlati stratégiák és kutatási hátterek, a főbb gazdaságpolitikai törekvések, generációváltás és jövőtervezés kerültek megvitatásra az eseményen.