Meghívó konferenciára - VI. AGROPODIUM

 
 
VI. AGROPODIUM - Agrártudomány a mindennapokban, tudomány az agráriumban címmel a PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetével együttműködve agráripari szakmai és tudományos napot szervez 2022. november 22-én (kedden) 9.30-tól (regisztráció 9.00 órától) a Nyíregyházi Egyetem „C” épületében (Nyíregyháza, Kótaji u. 9-11. földszint). Az eseményre eztúton is invitáljuk az érdeklődőket.
 
A konferencia programja: 
9.30 Köszöntők 
9.50 Új agártámogatások, avagy a Közös Agrárpolitika az Európai Unióban 2023-tól – Papp Gergely, szakmai igazgatóhelyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (online előadás) 
10.10-10.30 Új időszámítás kezdődik – az AGRÁR-EDIH helye és szerepe a vállalkozásfejlesztésben – Varga Péter, Agrár-EDIH szakértő, GAK NKFT (online előadás) 
10.30-10.50 Precíziós gazdálkodás, avagy új lehetőség a digitalizáció – előadó felkérés alatt 
10.50-11.10 Hiányzó műtrágya – Innovatív megoldás a tápanyag-utánpótlásban Rem Krisztián, ügyvezető Frulity Kft. 
11.10-11-30 Forradalom a mezőgazdaságban – Professzionális növényvédelmi drónpilóta képzés Nyíregyházán, Filler Zsófia, étékesítési igazgató ABZ Drón Kft 
11.30-11.50 Az életciklus-elemzés alkalmazása, mint fenntarthatósági értékelési eszköz a bioenergia ágazatban, Kovács Enikő, Dordai Lucian, Ivan Ancuța kutatók – CENTI (online előadás) 
11.50-12.10 GAPSME program – reziliencia, fenntarthatóság zöld vállalkozások a magyar-szlovák határ mentén – Rozsnyói Vállalkozási Tanácsadó és Információs Központ (online előadás) 
12.10-12.20 Nemzetközi piaci megjelenés, miben segít az Enterprise Europe Network – Mészáros Éva, irodavezető, PRIMOM Alapítvány, EEN iroda Zárszó – Dr. Kovács Zoltán, intézetigazgató, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet 
12.30 - Networking ebéd
A konferenciát követően, érdeklődés esetén az alábbi workshopok megszervezésével biztosítjuk a résztvevők személyes konzultációját. Érdeklődés esetén lehetőséget biztosítunk az Egyetem kutatólaboratóriumainak megtekintésére is. 
13.10-14.00 szakmai workshopok és konzultáció 
1. Forradalmi újítások a talaj tápanyag-utánpótlásában, avagy a mezőgazdasági hulladék újrahasznosítása 
2. Technika és technológia minden szinten – digitalizáció és drónok az agráriumban A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehet: REGISZTRÁLOK A konferencián jelenléti és online részvétel egyaránt lehetséges. 
 
On-line részvétel esetén kérjük, kiemelten figyeljen e-mailcíme pontosságára, mert a csatlakozáshoz szükséges információkat az Ön által megadott címre küldjük. 
A program a Magyar Tudomány hónapja programsorozat eleme.