Mozgássérült hallgatónk karrierjének beindulását támogattuk

A Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ munkatársai a napokban meglátogatták a Nyíregyházi Egyetem frissdiplomás hallgatóját új munkahelyén, a MICHELIN nyíregyházi telephelyén. Jánócsik Tibor mozgássérült hallgatóként közösségszervezés szakon végzett, elmondása szerint a színvonalas oktatás és a gondoskodó, befogadó attitűdű egyetemi közeg miatt levelező képzésben szeptembertől mesterszakon folytatja tanulmányait.

 

Mindig öröm számunkra, ha hozzásegíthetjük hallgatóinkat a társadalmi érvényesüléshez. Egyetemünkön a májusi, eredményes karriernapon indult kedves hallgatónk karrierjének megalapozása. Mind rektori, mind a kancellári vezetés is kiemelten fontosnak tartja a karriernapot és állásbörzét, mivel hallgatóink így kapnak átfogó képet a munkaerőpiaci aktualitásokról és kilátásokról. A MICHELIN képviselői célirányosan megváltozott munkaképességű fiatal munkaerőt kerestek, s hála az egyetemi állásbörze és karriernap megrendezésének, sikeresen találkoztak az elképzelések – fogalmazott Körei László központvezető.

 

Szülőként nagyon hálás vagyok a Nyíregyházi Egyetem hozzáállásának, a szaktanszékek és oktatók hallgatóközpontú munkájának, kiemelten a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ felelősségteljes, igazán emberközpontú munkásságának. Édesanyaként örömmel tölt el, hogy gyermekem itt diplomázott, itt is folytatja tanulmányait, s bátran ajánlom mindenkinek a Nyíregyházi Egyetemet – fogalmazott a hallgató édesanyja, Jánócsikné Vári Gyöngyi.

 

A Nyíregyházi Egyetem indikátorainak fontos vetületei az esélyteremtés, a lemorzsolódás csökkentése és a hátrányos helyzetű hallgatók segítése. A MICHELIN nyíregyházi telephelyén öröm volt megtapasztalnunk, hogy egy befogadó munkahelyen, komfortosan és akadálymentesen is tud közlekedni egy mozgássárült munkavállaló, akit kollégái segítenek, bátorítanak és egyenrangú partnerként kezelnek. Büszke vagyok arra, hogy jó emberi példákat láthattunk, s egyetemünk és a cég között egyre bővülő együttműködés bontakozik ki. Vállalati működésbe kapcsolt egyetemünkben is kiemelten fontos a gondoskodó egyetem missziójának erősítése regionális sajátosságaink miatt is – tette hozzá Körei László.