Petőfi 200

A Móricz Zsigmond Olvasókör meghívására a napokban Körei László, a Történettudományi és Filozófia Intézet oktatója, Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ vezetője és tanítványa, Vágner Norbert Krisztofer történelemtanár-testnevelőtanár szakpáros hallgató kulturális eseményen képviselték a Nyíregyházi Egyetemet.  

„Petőfi 200 – szabadságtól szerelemig” eseményen Nyíregyházán, a Petőfi téren lévő Petőfi mellszobornál emlékezett a történelemtisztelő és kultúraközvetítő olvasói és gondolkodói közösség elkötelezett helyi magja a magyar romantika és reformkor tollal író és harcoló lángoszlopára, Petőfi Sándorra. Körei László tanár úr és Vágner Norbert Krisztofer közös történelmi emlékezettel és hazafias hevületű versek szavalásával járultak hozzá a szabadtéri kulturális program sikeréhez.  

Fontosnak tartom a hallgatói tehetséggondozást, melynek eredményeként hozzá tudunk járulni a fogékony növendékeink szellemi és szakmai kiteljesedéséhez. Vágner Norberttel 2022-ben társadalmi értékkutatásban is sikeresen együttműködtünk és közös publikációnk is megjelent – tette hozzá Körei László.