Verseny: március 15-e és LEGO

2023 február elején hirdettük meg az 1848. március 15-e eseményeinek megépítése LEGO elemekkel című versenyt, mely március 6-án zárult. A verseny az online térben zajlott, és az ország bármely iskolájából vártük az ügyes diákok pályaműveit. A Nyíregyházi Egyetem LEGO Education Innovation Stúdió által koordinált verseny célja, hogy az 1848. márciusi eseményeket még jobban elmélyítsék a tanulók és a megszerzett tudást megörökítsék és feldolgozzák LEGO eszközökkel, egy maximum 50x50cm nagyságú építmény elkészítését és az arról készült videót vártunk a csapatoktól. 

A verseny folyamán 53 értékelhető mű készült el, melyeket a zsűri pontozott, és kiválasztotta a legjobbakat. Az 53 csapat több mint 250 tanulót és több mint 50 felkészítő tanárt jelentett az ország minden szegletéből, ami mind a nagy örömmel töltötte el a szervezőket. Ennyi művet, és ilyen nagy érdeklődést még nem kapott online építő verseny. A verseny eredményhirdetésére 2023. március 10-én került sor a Kállay Gyűjteményben rendezett programon, illetve online felületen is követhették az érdeklődők a ceremóniát - tájékoztatott Szabó József Mihály a LEGO Education Innovovation Stúdió szakmai vezetője.

A verseny eredményhirdetése és a nyertes pályaművek az alábbi linken láthatók: https://www.leis.hu/eredmenyhirdetes_marcius15/

A verseny szervezésében részt vett a nyíregyházi Kállay Gyűjtemény is, ahol 2023. 03.15-én ünnepélyes keretek között átadásra kerültek a díjak. A díjátadón részt vett minden értékelt csapat, sőt tiszteletét tette nálunk Barcza Attila országgyűlési képviselő családja, valamint Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő, akikről kiderült a díjátadón, hogy gyermekei is részt vettek a versenyen.

marcius15_lego_1

marcius15_lego_2

marcius15_lego_3

 

Fotók, videók a facebook oldalunkon elérhetők:

https://www.facebook.com/nyeleis/

https://youtu.be/gIOkO8Xsh04?t=156