MNB ösztöndíj - hárman a legjobbak között

 
 
A Nyíregyházi Egyetem három hallgatója is elnyerte az MNB Kiválósági Ösztöndíját.  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyik kiemelt feladata a hazai közgazdaságtudomány fejlesztése, támogatása. Ezt a célt szolgálja kiválósági ösztöndíjprogramjuk, melyre a felsőoktatási intézmények hallgatói pályázhatnak, s mely fél éven keresztül havi 50 ezer forinttal támogatja a gazdaságtudományokban legjártasabb fiatalokat. Nagy öröm, hogy a Nyíregyházi Egyetem három hallgatója is elnyerte az ösztöndíjat, az ezt igazoló oklevelet szerda délelőtt ünnepélyes keretek között vehette át Juhász Eszter, Mencsik Virág és Kigyósi Petra.
 
– Az ösztöndíj egyrészt azt jelzi, hogy jó úton járnak, másrészt azt is tudatosítja Önökben, hogy ha valaki szorgalmasan tanul, annak van kézzelfogható eredménye. Fontos, hogy a kiválóan teljesítő fiatalokat elismerjük és támogassuk, hiszen ők építik a jövőt – így fogalmazott dr. Szabó György, az intézmény rektora. Halkóné dr. Rudolf Éva, az egyetem kancellárja azt mondta, mindig jóleső érzés, ha a városban működő pénzintézetekben azt hallja, hogy az egyetemről odakerülő diplomások kiválóan helytállnak, hiszen ez is mutatja az intézményben folyó oktatás színvonalát. A fiatalokat köszöntötte Kósáné dr. Bilanics Ágnes oktatási rektorhelyettes, Barabásné dr. Kárpáti Dóra intézetigazgató és Vargáné dr. Bosnyák Ildikó, MNB-kapcsolattartó is – utóbbi szakember arról beszélt, hogy talán a három hölgy nem is tudja, hogy az elnyert ösztöndíjjal egy szűk tábor tagjai lettek: immár a legkiválóbb gazdaságtudományi hallgatók közé tartoznak - olvasható a szon.hu beszámolójában.
 
Mencsik Virág másodéves, gazdálkodástudományt és menedzsmentet tanul, s a pénzügyi szakirányt választotta. Érdekes, de sokáig nem kedvelte a matematikát, felsőben az egyik tanára szerettette meg vele a tantárgyat. Mint mondta, többek között azért örül az ösztöndíjnak, mert visszaigazolása annak, hogy amit csinál, az jó, de azt is jelzi, hogy érdemes a Nyíregyházi Egyetemet választani. Arra a kérdésre, hogy mire fordítja az elnyert összeget, azt mondta, szeretne oroszul tanulni, de nem feltétlenül azért, mert kelet felé orientálódna. – Nagyon tetszik ez a nyelv, és mivel a családomban mindenki beszéli, úgy érzem, nekem is meg kell tanulnom – tette hozzá.
Juhász Eszter harmadéves, ő is gazdálkodási és menedzsment alapszakon tanul, szerinte az egyetem egyik legnagyobb erénye, hogy a hallgatók sok pozitív visszacsatolást kapnak az oktatóiktól. Azt mondta, szeretne olaszul tanulni és bár még nem döntött a jövőjéről, szívesen dolgozna a pénzügyi szektorban, de akár egy cég HR-eseként is el tudja képzelni magát.
A másodéves Kigyósi Petra már tavaly is megpályázta az ösztöndíjat, és nem vette el a kedvét, hogy akkor nem nyerte el. Az idén ismét megpróbálta – és jól tette! – Nagyon örülök, hogy ezúttal sikerült, hiszen azt mutatja, hogy a sok befektetett energia megtérül – mondta a nagykállói fiatal hölgy, akinek németből felsőfokú nyelvvizsgája van, és aki arra készül, hogy angolból is megszerzi a bizonyítványt. Azt még nem tudja, hol szeretne elhelyezkedni a diplomája megszerzése után, előfordulhat, hogy külföldön kamatoztatja majd az egyetemen megszerzett tudását - tájékoztatott a Kelet-Magyarország napilap.
 
 
Forrás: nye.hu / szon.hu / Kelet-Magyarország
Az eseményről további beszámolók: