Pálya-, és karriertervezési rendezvényt szervezett a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ

 
 
Május 10-én a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ pálya-, és karriertervezési rendezvényt szervezett Körei László központvezető kezdeményezésére nappali hallgatók számára. Az esemény meghívott előadói a Decathlon nyíregyházi képviseletében Mucsi Gergely áruházigazgató és Szabó-Háda Enikő PR és rendezvényfelelősök voltak, akik már második éve visszajáró vendégek a Körei László tárgyaihoz kapcsolódó órákon. A közel száz fős hallgatói résztvevői csoport tagjai nappali gazdálkodás és menedzsment, turizmus-vendéglátás, edző, sportszervező és történelemtanár szakos hallgatóik voltak, akik az üzleti etika és vállalatok társadalmi felelősségvállalása című kurzusokon vesznek részt.
 
A Decathlon képviselői vállalatuk CSR stratégiáiról, a hallgatók számára nyártól is elérhető munkalehetőségekről és a felelős üzleti gondolkodás gyakorlatairól tájékoztatták a Nyíregyházi Egyetem hallgatóit. A központvezető tárgyfelelősként az üzleti etika kurzusba immáron második éve beépíti egy-egy cég, vállalat élő bemutatkozását, motivációs előadását a szemeszter tananyagába, fejlesztve ezzel a hallgatók gyakorlati készségeit.
"Az általam vezetett központ bő másfél éve egyre szervesebb kapcsolatokat épít támogató szolgálatokkal, piaci szereplőkkel és cégekkel is. Tavaly nyáron is öröm volt számunkra, hogy tudtuk támogatni tucatnyi hallgatónk –köztük néhány fogyatékkal élő hallgató – nyári munkavállalását. Munkatársaimmal és önkéntes kortárs segítőinkkel az elmúlt időszakban sokat tettünk azért, hogy a készségfejlesztő alkalmaink, egyéni és kiscsoportos tanácsadásaink révén is támogassuk hallgatóink jóllétének számos területét. Célkitűzés, hogy kvalifikált munkaerőként és alkotó értelmiségiként Nyíregyházát válasszák a jövőben is, s sokat teszünk azért, hogy jó környezetben tanulhassanak, itt éljenek és dolgozzanak" – fogalmazott.