Díjazott mérnök hallgatóink

A Nyíregyházi Egyetem hallgatói 2024. április 07-10-ig a győri Széchenyi István Egyetem által szervezett XVI. Gépészeti Szakterületek Nemzetközi Hallgatói Konferenciáján vettek részt. A konferencia szlogenje: „Fogaskerékként köti össze a hallgatókat a cégekkel a Széchenyi István Egyetem konferenciája: Fogj össze különböző egyetemekről érkező hallgatókkal, sorsold őket vegyes csapatokba, adj megoldást három nap alatt egy ipari vállalatok által adott feladatokra és prezentáld azt oktatókból álló zsűri előtt „ E mottóban megfogalmazott feladatok mentén szervezik a Gépészeti Szakterületek Nemzetközi Hallgatói Konferenciáját. A rendezvény azonban jóval több puszta versenynél: összeköti a nyugat-dunántúli régió cégeit a hallgatókkal, betekintést enged tényleges projektekbe és mindeközben valódi közösséget kovácsol. A hallgatói kezdeményezésre indult, idén tizenhatodszorra megrendezett konferencia az idén újabb mérföldkőhöz érkezett: az aktuális iparági kihívásoknak megfelelően villamosmérnöki és informatikai területekkel szélesedett a résztvevők köre - tájékoztattak a szervezők, kiemelték: a konferencia fontos küldetése, hogy összekösse a cégeket a hallgatókkal. E keretében a konferenciát támogató cégek valós mérnöki problémákat hoznak feladatként a hallgatói csapatoknak, akiknek a hétfői feladat bemutatás után, szerda délelőttig van lehetőségük elkészíteni a megoldásra vonatkozó koncepciójukat. A megoldásukat a szakmai zsűrinek kell bemutatni. A csapatok az értékelést követően különböző kategóriákban kerülnek díjazásra.

Az idei konferencián 14 csapat vett részt, 11 egyetemről (a Nyíregyházi Egyetem hallgatóin kívül 7 belföldi egyetem, a BME, Debreceni, Óbudai, Széchényi István, Pannon, Miskolci, Pécsi egyetem hallgató és 3 külföldi egyetem hallgatói Szlovákiából és Romániából, összesen 84 egyetemi hallgató vett részt az eseményen. A Nyíregyházi Egyetem hallgatói kiválóan szerepeltek és ezzel elismerést szereztek a Nyíregyházi Egyetem mérnökképzése számára is.

Abóczki Ákos Csaba (III. évf. gépészmérnöki szakos hallgató) a „Motherson” vállalat által kiadott feladat megoldásáért a Gyártásoptimalizálás és Automatizálási Szekcióban a „Legjobb Műszaki Megoldás” díjat nyerte el csapatával.

Vass Mark (III. évf. járműmérnök szakos hallgató) az „Eaton” vállalat által kiadott feladat megoldásáért a Konstrukciós és Műszaki Fejlesztés Szekcióban „Közönségdíj”-ban részesült csapatával.