Szakmai kiránduláson a Pénzmúzeumban

A Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének hallgatói és oktatói 2024. június 6-án Oroszné Ilcsik Bernadett szervezésével a Pénzmúzeumba látogattak. A szakmai kirándulás az MNB támogatásával valósult meg.
A Pénzmúzeum Budapest egyik legmodernebb kiállítása, ahol interaktív módon, kiváló tárlatvezetéssel betekinthettünk a pénz különböző aspektusaiba. A múzeum a pénz öt funkciója köré szervezte tereit, segítve saját érintettségünk és a jegybank szerepének megértését a pénzügyek izgalmas, érdekfeszítő világában. Az egyes terekben a problémafelvetést a személyes pénzügyeken, döntési játékon keresztül élhettük át, amit történeti, pénzismereti kitekintés, a jegybanki funkciók bemutatása és numizmatikai tartalmak tettek teljessé.
A program végén lehetőségünk volt saját arcképes bankjegyet nyomtatni, így minden résztvevő egyedi emlékkel távozhatott. Továbbá a múzeumtól ajándékokat is kaptunk, mindenki sok-sok élménnyel lett gazdagabb. A kirándulás nemcsak szakmai ismereteinket bővítette, hanem közösségünket is erősítette.