Elismerés az OTDK szervezőinek

A 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia két szekciójának még tavaly áprilisban adott otthont a Nyíregyházi Egyetem az online térben, és mivel mindez átnyúlt a nemrég véget ért tanévbe, hétfőn adták át az országos elnökség által adott elismerő okleveleket. Kósáné dr. Bilanics Ágnes oktatási rektorhelyettes elmondta, hogy az oktatás mellett a kutatás is fontos az egyetem életében. – Az OTDK-t több mint 5 ezer hallgató részvételével rendezték meg, a két nyíregyházi szekcióban többszáz egyetemista mérette meg magát. A magas színvonalú versenyről pozitív visszajelzések érkeztek – fogalmazott.      

 

A Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi szekció társelnöke dr. Márton Sára főiskolai tanár, tanárképzési főigazgató volt. – Ez volt az első ODTK, amelyet online módon szerveztek. A négy alszekció közül a pszichológia témakörében érkezett a legtöbb pályamunka – mondta el összefoglalójában. A szekció szervezőbizottsága az országos elnökség elismerésében részesült: Vassné prof. dr. Figula Erika, rektor (a szekció szervezőbizottságának ügyvezető elnöke), Dr. Márton Sára, főigazgató (a szekció szervezőbizottságának társelnöke), Dr. Hollósi Hajnalka Zsuzsanna, intézetigazgató (a szervezőbizottság ügyvezető titkára), Bácsi Bence, egyetemi hallgató és Lakatos Éva egyetemi hallgatók.

 

A Tanulás- és Tanításmódszertani, Tudástechnológiai szekció szervezőbizottságának elnöke dr. Minya Károly, a Nyíregyházi Egyetem intézetigazgatója kijelentette: a tudományos diákköri munka azért fontos, hogy az oktatónak legyen utóda, olyan hallgatója, akivel együtt dolgozik – ez a közös küldetés veleje, lényege. – "A szekciónkban százötvenegy dolgozatot mutattak be huszonegy tagozatban. Tavaly OTDK plusz napokat tartottak, ahol a legjobbak megismerkedhettek egymással személyesen, és külön versenyen vettek részt" – mondta el. A szekció szervezőbizottsága az országos elnökség elismerésében részesült: Dr. Minya Károly, intézetigazgató (a szekció szervezőbizottságának ügyvezető elnöke), Kissné Dr. Rusvai Julianna (a szekció szervezőbizottságának társelnöke), Dobróné dr. Tóth Márta, intézetigazgató (a szervezőbizottság ügyvezető titkára), Drágár Nikolett, egyetemi hallgató és Vizer András egyetemi hallgatók.