Gyümölcsalapú élelmiszerfejlesztés a főiskolán

Hosszú távú együttműködést tervez a régió egyik legnagyobb gyümölcsfeldolgozó kft-jével a Nyíregyházi Főiskola. Erről állapodott meg 2015. szeptember 3-án, Csengeren a Szatmári Ízek Kft-vel az intézmény vezetősége. A megállapodásban rögzítették, a jövőben a főiskola kutatói tapasztalatai segítségével új gyümölcsalapú élelmiszerek fejlesztésén dolgoznak majd.


Az együttműködés alapját képező dokumentumot Dr. Kiss Ferenc, a Nyíregyházi Főiskola általános rektorhelyettese, az intézmény vezetője, Dr. Kvancz József, a főiskola kancellárja, illetve Gulácsi Mihály a Szatmári Ízek Kft. ügyvezetője látta el kézjegyével. 

Az aláírás után a főiskola vezetése kiemelte, hogy a Nyíregyházi Főiskola eddigi élelmiszeripari kutatási tapasztalatait alapul véve, kutatóik és szakembereik, valamint laboratóriumaik segítségével új típusú gyümölcsalapú élelmiszerek fejlesztése a cél, melyben a csengeri cég gyártási és termelési tapasztalata fontos szerepet kaphat. A két fél a jövőben együttműködik majd technológiafejlesztésben és tudományos kutatásban is, valamint lehetőség nyílik a felsőoktatási
intézmény hallgatóinak arra, hogy akár szakdolgozati témával, akár gyakorlati tapasztalatszerzés céljából elméleti tudásukat a Szatmári Ízek Kft-nél bővítsék – hangzott el az aláírást követő gyárlátogatáson.