Sziporkáztak az egriek a fõiskolások csatájában

A nõi kézilabda Magyar Egyetemek és Fõiskolák Országos Bajnokság nyitófordulójában 20 góllal kaptak ki a nyíregyházi fõiskolás lányok.
Az Atlétikai Csarnokban megrendezett találkozón a Nyíregyházi Fõiskola és a Egri Tanárképzõ Fõiskola csapata november 28-án 17 órától feszültek egymásnak.

Becsülettel helytálltak a hazaiak

A derbi elsõ tíz percében jól tartotta magát az NYFSE, de ezt követõen az egriek állva hagyták a hazaiakat és szünetben 10 góllal álltak jobban a fehérmezesek. Ekkor 26-16 állt az eredményjelzõn. A különbség a második játékrészben tovább nõtt és végeredményben 54-34-es vendégsiker született. A hazai csapat ugyan vereséget szenvedett, de becsülettel helyt állt a jobb játékerõt képviselõ ellenfelük ellen.

- A találkozó elején nehezen melegedtünk be, de aztán belelendültünk a játékba és egyértelmûen gyõztünk. Összességében jobb játékerõt tudtunk felvonultatni, így jogosnak tartom a nagy különbséget - összegzett Bocz Árpád, az egri egylet edzõje.

- Ennek ellenére hasznosnak ítélem a találkozót, mert ebben a felállásban csak a fõiskolai bajnokságban lép pályára válogatottunk. A mai, a ritka alkalmak egyike volt, hogy együtt tudtunk játszani. A jövõ elé nézve ez egy jó lehetõség volt. A következõ körben a tavalyi bajnok, Debrecen csapatával játszunk. Ha ezt a meccset abszolváljuk, akkor komoly esélyünk van a tornagyõzelemre.

A bajnokságban a továbbjutás két mérkõzésen dõl el.
- Húsz gólnál nem érzem reálisnak, hogy visszajöjjön az ellenfél. Mi örömmel visszavárjuk és játszunk a nyíregyháziakkal, de azt hiszem a szûkös anyagiak miatt aligha lesz visszavágó.

Kuriózum a javából

A találkozó érdekessége volt, hogy a játékvezetõk nem ítéltek 7-méterest.

- Ez a sportszerû küzdelmet is jelenti. Minden pályára lépõ játékos tisztában volt vele, hogy egy nagyon durva visszahúzás, szabálytalanság a másik fél pályafutását diplomáját veszélyezteti. Ennek ellenére mégis furcsa, hogy egyik csapat sem dobott büntetõt. Pályafutásom alatt ilyen még nem fordult elõ - fejezte be értékelését a tréner.

- Bíró Zsolt -