Nagy siker volt a TM program I. KI MIT TUD műsora

Még 2022. februárjában került meghirdetésre a Tanítsunk Magyarországért programban részvevő tanulók és mentoraik számára a KI MIT TUD című programban való részvétel lehetősége. A rendezvény célja az volt, hogy a mentorprogramban résztvevő 230 tanuló meg tudja mutatni, miben tehetséges, legyen az zene, tánc, vers, mesemondás, rajz, vagy egyéb különleges produkció? - tájékoztatott Dr. Baracsi Ágnes, TM koordinátor.

 

Az ötletet a megvalósítás követte, és 2022. április 27-én a Nyíregyházi Egyetem nagyelőadótermének szinpadán 40 tanuló mutatta be változatos produkcióját. A nevezések 8 TM iskolából érkeztek, rajzzal pályázott 17 tanuló, 50 alkotás került kiállításra. 23 tanuló pedig 10 műsorszámban mutatta meg tehetségét, akiket 18 egyetemi mentorunk segített a felkészülésben.  Műfaji sokszínűség jellemezte a programot, indultak a tanulók saját verssel és jeles költő versének elszavalásával, hallhattunk klarinét szólót éppúgy, mint rapet és autentikus cigány dalokat. Két iskolából pedig táncos produkcióval készültek a gyerekek, míg egy másik csapat labda mutatványokkal lépett fel. A tanulók igazán kitettek magukért, ügyesek voltak, élvezetes műsorszámokat mutattak be, a műsort megtekintő népes nézősereg is jól szórakozott, óriási ovációval jutalmazták a fellépőket. Remélhetőleg jövőre több gyerek is kedvet kap a bemutatkozáshoz mert ezek után egyértelmű, hogy lesz folytatás. 

 

Nehéz helyzetben volt az öttagú egyetemi oktatókból és TM mentorokból álló szakmai zsűri is, mikor a legjobb produkciók díjazását kellett eldönteniük, végül megszülettek a döntések is. A gyerekek részéről újabb javaslatok fogalmazódtak meg, így a következő félévben valamilyen sportos vetélkedővel, vagy bajnoksággal is próbálkozunk, illetve felvetődött a sakk-bajnokság ötlete is.   

 

Köszönet az iskolák pedagógusainak, mentorainak és tanulóinak, valamint Kavasánszki Orsolya mentornagykövetnek, aki a rendezvény moderátora volt, mert nélkülük ez a műsor nem jött volna össze - fogalmazta meg gondolatait, dr. Baracsi Ágnes, TM koordinátor és Nyilas Orsolya TM oktató.

 

Fotók: www.nye.hu / További képek a Nyíregyházi Egyetem facebook oldalán