Ismét elkezdődött a Tanítsunk Magyarországért mentorprogram

A Nyíregyházi Egyetem Tanítsunk Magyarországért mentorcsapata már 8. féléve biztosítja a hátrányos helyzetű iskolákban lévő tanulók felzárkóztatását, segíti a tanulókat életcéljaik megvalósításában. Mentorcsapatunk ebben a félévben 16 fővel bővült, így jelenleg 36 mentor 9 iskolában több, mint 220 tanuló mentorálását látja el. Újdonság, hogy az újonnan belépők közül 9-en a Debreceni Egyetem hallgatói, de megyei kötődésűek. Többen egykori iskolájukban, vagy lakóhelyükön segítik a hátrányos helyzetű tanulókat a  TM program keretein belül.  

Az új mentorok szokásos egésznapos tábori felkészítése 2023. február 14-én megtörtént, ahol az AHI oktatói számos témakörben egészítették ki a mentorálás elméleti ismereteit, így foglalkoztak többek között önismerettel, mások megismerésével, az IKT kompetenciák fejlesztésével, tanulásmódszertani kérdésekkel. 

Három iskolában tudtunk új 7. osztályos csoportot elindítani, így újabb 60 tanuló lett a program részese. Velük ezen a héten „Élménynapi” programok keretében ismerkedtek meg az új mentorok. A mentorok TM tábori felkészítésében közreműködött: Dr. Baracsi Ágnes, Dr. Hollósi Hajnalka, Dr. Jánvári Miriam, Dr. Márton Sára, Dr. Sebestyén Krisztina, Nyilas Orsolya az AHI oktatói, valamint Tári Péter általános iskolai tanár.  

Az TM tábort és az élménynapi programokat szervezte és a lebonyolításában részt vett: Dr. Baracsi Ágnes, Nyilas Orsolya (AHI), Nagyné Budaházi Erika TM adminisztráció, Kósa Botond, és Mihalik Enikő TM nagykövetek és mentorok, valamint Bardi Réka Boglárka TM mentor.