Cukorbetegek, hiperaktívak és diétázók számára is ideális az az új kenyérfajta melyet a Start Nonprofit Kft.-vel közösen fejlesztettek a Nyíregyházi Egyetem kutatói. Az új termék a nyár elején már kapható lesz. Hasonló fejlesztések alapját jelenti az az együttműködési keret-megállapodás, amelyet május 12-én írt alá a két szervezet.
A most bemutatott pékáru hosszas, kutatómunkával kifejlesztett lenmagliszten kívül többek között sikért, korpát és magok keverékét is tartalmazza, magas a magnéziumtartalma, csökkenti az éhségérzetet – jellemezték a terméket a Start Nonprofit Kft. telephelyén a szakemberek, ahol sajtótájékoztató keretén belül kutatási keret-megállapodást is aláírt a szervezet a Nyíregyházi Egyetemmel.
A két fél a jövőben közösen kíván dolgozni új egészségmegőrző élelmiszerek, pékáruk kifejlesztésén, illetve kölcsönösen segíteni kívánják egymás munkáját szaktanácsadással, kutatással. Ezen túl élelmiszer-minőségi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatokat is végeznek majd a Nyíregyházi Egyetemen – hangzott el a sajtótájékoztatón.