Szabadidő, sport

 

SPORT

 


 

USZODA

A Nyíregyházi Egyetem újra nyitott uszodája, illetve 25 méteres medencénk az oktatási órák melletti szabad időpontokban újra várja a sportolni, kikapcsolódni, úszni vágyókat az egyetem campusán. A létesítmény portáján megvásárolható, elérhető árú jegyekkel, bérletekkel bárki számára elérhető és használható a létesítmény. A havi bérlet 10.000 forintba, három havi bérlet 20.000 forintba, a felnőtt napi jegy 1.500 forintba, a diák, nyugdíjas és pedagógus napi jegy 1.000 forintba kerül, az egyetemi dolgozókat további kedvezményekkel várjuk. 
 
Szabad időpontokról az uszoda portájánál a jegy- és bérletvásárlás helyszínén is érdeklődhet!
 

A Nyíregyházi Egyetem sportlétesítményei Önt is várják!

 
Az uszoda szabad időpontjait az alábbi táblázatban olvashatják.
Az információk tájékoztató jellegűek. A változás jogát fenntartjuk. A pontos szabad időpontokról az uszoda portáján tájékozódhatnak.
 
 
 

 

 
 
Uszoda paraméterei:
fedett létesítmény, 28 C fok vízhőmérséklettel, termálvíz használatával
A medence 25 m hosszú, 5 úszósávval rendelkezik.
A vízmélység: 1,4 m
 
(Külső bérlők számára sávok bérlésére is lehetőség van.)
 
 

 

 
 
 
Egyetemi konditerem (próbaüzemben)
 
 
Az egyetemen 2023-ban átadott és kialakított konditerem megkezdte próbaüzemű működését, mely keretében térítésmentesen látogathatják az egyetemi polgárok (dolgozók és hallgatók) a létesítményt. 
 
Az Nyíregyházi Egyetem kiemelten fontosnak tartja dolgozói és hallgatói egészségének fejlesztését és megőrzését. Örömmel értesítjük önöket, hogy az egyetemi konditerem elindítja tesztüzemét! 
Június 30-ig várjuk szeretettel minden dolgozónkat és hallgatónkat az egyetemi konditeremben, mely ezen időtartamban térítésmentesen látogatható. 
 
Tervezett nyitvatartási idő:
Hétfő: 8:00-12.00 illetve 14:00-20:00
Kedd: 08:00-12:00 illetve 14:00-20:00
Szerda 8:00-20:00
Csütörtök 16:00-20:00
Péntek 13:00-17:00
 
A nyitvatartás időtartama változhat, kérjük a helyszínen is tájékozódjanak!
 
A teremben felügyelők segítik önöket a gépek helyes és biztonságos használatában, megismerésében. 
Kérjük, aki igénybe veszi a szolgáltatást használjon váltócipőt és törölközőt!
 
 

 

 
 
A Nyíregyházi Egyetem további sportlétesítményei:
 
Atlétikai csarnok (hernyó)
Az atlétika órákat fedett, polytan borítású 76 x 24 m-es, három sávon körbefutható (1 kör: 155 m) 6 sávon 60 m lefutására, valamint távol-, hármas-, magas-, rúdugrás lebonyolítására alkalmas csarnokban tartjuk. A létesítmény alkalmas még kézilabda, labdarúgás (kispályás), tenisz, valamint kosárlabda mérkőzések lejátszására is. A csarnok rendszeresen helyet biztosít a városi, a megyei és a régiós fedett pályás atlétikai versenyeknek, feltételrendszere nemzetközi viadalok megrendezésére is alkalmassá teszi. (1852 négyzetméter)
 
 
Atlétikai pálya
A fedett atlétikai csarnok mellett polytán borítású szabadtéri pálya található, amely rendelkezik két súlylökő, három diszkoszvető, egy gerelyhajító és 3 távolugró hellyel. Valamennyi atlétikai versenyszám oktatására, hazai és nemzetközi versenyek megrendezésére (kivilágított esti rendezvényekre) is alkalmas.
 
 
Sportcsarnok
A csarnok egyik felében a labdajátékok, másik felében megfelezve 300- 300 m2 a torna- és a gimnasztika órák kapnak helyet, illetve röplabda órák. A létesítmény összenyitható, így alkalmassá válik országos, nemzetközi tornaversenyek, kosárlabda, kézi-labda, röplabda, tenisz, korfbal és floorball mérkőzések lebonyolítására.
 
 
Bitumenes kézilabda pálya
2 db, kültéri, világítással ellátva
 
Teniszpálya
salakborítású
 
 
Kültéri kondipark
többféle kültéri kondieszközzel (a Sandra Hotel és az Atlétikai csarnok között)
A KATKER Kft. felajánlása révén valósult meg a kialakítása